Nationale cryptovaluta

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Er zijn meer dan 1000 soorten cryptovaluta op de markt te vinden. Een aantal van deze digitale munten hebben een naam van een land of van een oude valuta van een land. Het bekendste voorbeeld is wellicht NLG, de Nederlandse Gulden. Daarnaast kun je tegenwoordig ook onder andere de Deutsche E-mark, PesetaCoin en Sterlingcoin kopen. Er zijn voor- en tegenstanders te vinden voor deze munten. Aan de ene kant vinden mensen het nutteloos om een nationale cryptocurrency in omloop te hebben, omdat munten eigenlijk wereldwijd en decentraal horen te zijn. Aan de andere kant vinden voorstanders het een stuk nostalgie. En waarom zou een digitale Gulden niet in Afrika gebruikt kunnen worden? In deze blog gaan we wat dieper in op de nationale cryptovaluta. Ook behandelen we een aantal cryptocurrency die zelfs door een overheid worden gemaakt en coins met een verwijzing naar bijvoorbeeld een persoon in een land.

Cryptocurrency met een verwijzing naar een land of nationale munteenheid
Hieronder vind je een lijst met coins die verwijzen naar een land, munteenheid of president. Elke dag komen er weer tientallen nieuwe cryptocurrency op de markt. Deze lijst is daarom niet altijd volledig. Wij proberen hem aan te vullen waar nodig. Heb je een aanvulling? Laat dan gerust een reactie achter onder deze blog.
Nederlandse Gulden (NLG)
E-Gulden
Monaco
PesetaCoin
Canada eCoin
RussiaCoin
PutinCoin
Deutsche e-Mark
Helleniccoin
SterlingCoin
DollarCoin
Dollar online

Cryptovaluta door overheden uitgegeven of ondersteund
Sommige overheden of (nationale) banken hebben een munt uitgegeven of zijn dit van plan. Een aantal landen zijn zelfs al actief bezig met het maken van een nationale cryptocurrency. Verwachting is wel dat in (bijna) alle gevallen de munten niet decentraal gaan zijn, maar in handen blijven van de overheid of een instantie. Dit is niet in lijn met de Bitcoin Whitepaper, zoals Satoshi Nakamoto het ooit heeft bedoeld.
Ecuador
Ecuador wil in de toekomst een digitale valuta zelf gaan ontwikkelen. Vreemd genoeg hebben zij in 2014 Bitcoin en andere digitale valuta volledig illegaal gemaakt. Ze willen een munt maken die gelijk loopt qua koers aan de Amerikaanse Dollar (de Nationale currency van Ecuador).
Tunesië
De Tunesian Post heeft samen met de overheid van Tunesië ook een blockchain ontwikkelt met een digitale currency. De E-Dinar Coin kan worden bewaard in een app. Hierdoor kunnen drie miljoen Tunesieërs die geen bankrekening hebben, toch beschikken over een soort online rekening. In totaal zijn er 999,999,999,999,999 EDR beschikbaar. Op het moment van schrijven is 1 coin $0,013131 waard.
Senegal
Net als in Tunesië heeft  Senegal een munt uitgegeven. In samenwerking met de overheid en de Senegal’s Banque Regionale de Marches. Heeft het een digitale versie van de nationale eenheid CFA Franc uitgegeven. De eCFA staat gelijk aan de normale fiat koers en kan worden bewaard in emoney wallets. Deze coin is wel in omloop, maar niet terug te vinden via coinmarketcap.
Zweden
De nationale bank van Zweden, de Riksbank, werkt momenteel aan een digitale versie van de Zweedse Kroon. De eKrona moet ergens in 2018 worden uitgegeven.
Estland
Estland wil in de toekomst de cryptovaluta Estcoin uit gaan geven. Zij zijn ook al jaren actief bezig met het ontwikkelen van blockchainapplicaties. Ook is Estland erg vriendelijk en open voor ondernemers in de blockchaintechnologie.
Rusland
Na jaren van beleid bepalen omtrent cryptovaluta heeft Rusland bekend gemaakt dat zij aan het werk zijn aan een cryptocurrency voor de Rusland en eventueel omliggende landen. Een woordvoerster van de Centrale Russische bank zei zelfs dat cryptocurrencies de toekomst zijn.
Japan
Japan wil ook een coin uit gaan geven. Het zijn voornamelijk de banken die met dit idee aan de slag gaan. Ze willen het voor de olympische spelen van 2020 uitgeven. De munt moet 1 op 1 koers met de Yen gaan hebben. De verwachte naam is J Coin.
Dubai
De overheid van Dubai heeft bekendgemaakt dat zij een blockchain cryptocurrency willen uitgeven. Dit moet EmCash gaan heten. Het moet gebruikt gaan worden met de Empay smartphone app. Deze valuta wordt op het moment ontwikkelt door Emcredit en de Engelse blockchainmaatschappij Object Tech.
 

Het bericht Nationale cryptovaluta verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.