Morgen is een erg belangrijke dag voor Bitcoin, maar waarom?

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Morgen is een erg belangrijke dag voor Bitcoin, maar waarom?,

Met de terugkeer van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, naar Jackson Hole aanstaande vrijdag, ervaart de Bitcoin (BTC) markt een gevoel van anticipatie vergelijkbaar met de periode voor de toespraak van vorig jaar.

Belangrijke voortschrijdende gemiddelden werden in de afgelopen twee weken getest en verloren, gevolgd door een consolidatieperiode die herinneringen oproept aan eerdere gebeurtenissen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze overeenkomsten geen herhaling van het verleden garanderen, aangezien marktomstandigheden en de standpunten van Powell sindsdien zijn geëvolueerd.

Volgens Keith Alan, mede-oprichter van het analyse- en cryptonderzoeksbureau Material Indicator, brak de BTC-prijs twee weken voor de toespraak van vorig jaar kritieke technische ondersteuningsniveaus vertegenwoordigd door de 21-daagse, 50-daagse, 100-daagse en 200-weken voortschrijdende gemiddelden (MA).

Dit werd gevolgd door een consolidatieperiode en na Powell’s havikachtige standpunt in de toespraak volgde een aanzienlijke prijsdaling. Alan zei het volgende:

“Toen Fed-voorzitter Powell vorig jaar sprak op Jackson Hole, leidde zijn havikachtige houding tot een daling van 29% in BTC, en het duurde 5 maanden voordat het herstel van deze daling plaatsvond.”

Specifiek vertoont de recente prijsbeweging op de Bitcoin-markt overeenkomsten met het landschap van vorig jaar. In de afgelopen twee weken heeft Bitcoin dezelfde belangrijke voortschrijdende gemiddelden getest en verloren, en bevindt zich momenteel in een consolidatieperiode die eerdere gebeurtenissen weerspiegelt in aanloop naar Powells vorige toespraak.

Keith Alan benadrukt echter dat er sinds het Jackson Hole-evenement van vorig jaar aanzienlijke veranderingen hebben plaatsgevonden. De kerninflatie is gedaald en Powells communicatieaanpak is meer “gemeten” geworden.

Markten in twijfel

Het is onzeker of Powell een havikachtig of duifachtig standpunt zal innemen in zijn aanstaande toespraak, wat het moeilijk maakt om de reactie van de markt te voorspellen. Het is echter duidelijk dat de markt klaar is voor een aanzienlijke beweging.

Bovendien suggereert Alan dat het vormen van een lagere prijslaag de kans op een verlenging van de huidige neerwaartse trend vergroot. Marktpartijen moeten voorbereid zijn op de mogelijkheid van verdere tests van ondersteuningsniveaus.

Terwijl de Bitcoin-markt de toespraak van Powell afwacht, blijft de marktgevoeligheid dynamisch. Handelaren en investeerders wachten op aanwijzingen over mogelijke marktbewegingen vanuit het evenement.

Naarmate de datum van Jerome Powells terugkeer naar Jackson Hole nadert, heeft Bitcoin een opmerkelijk herstel van 2,1% laten zien in de afgelopen 24 uur, wat wijst op een positievere opwaartse beweging richting de drempel van $27.000.

Als de toespraak van Jerome Powell op vrijdag positieve resultaten oplevert voor crypto-investeerders en de prijs van Bitcoin verder omhoog duwt, is het belangrijk om te onthouden dat de cryptocurrency een aanzienlijke hindernis kan tegenkomen in de vorm van het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde op het niveau van $27.200.

Het bericht Morgen is een erg belangrijke dag voor Bitcoin, maar waarom? verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Met de terugkeer van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, naar Jackson Hole aanstaande vrijdag, ervaart de Bitcoin (BTC) markt een gevoel van anticipatie vergelijkbaar met de periode voor de toespraak van vorig jaar. Belangrijke voortschrijdende gemiddelden werden in de afgelopen twee weken getest en verloren, gevolgd door een consolidatieperiode die herinneringen oproept aan […]

Het bericht Morgen is een erg belangrijke dag voor Bitcoin, maar waarom? verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com