Miljardair verliest $870.000 aan crypto door scam

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Miljardair verliest $870.000 aan crypto door scam,

Zoals velen van jullie vast wel weten, is de cryptomarkt bezaaid met criminelen/oplichters die hopen een snelle buit te kunnen maken met goedgelovige investeerders. Het feit bestaat echter dat iedereen slachtoffer kan worden van zulke oplichtingspraktijken, zo ook miljardairs.

Gisteren werd namelijk duidelijk dat techmiljardair Mark Cuban, die na maanden van inactiviteit besloot zich weer in crypto te verdiepen, slachtoffer geworden is van een scam. Als gevolg hiervan verloor hij $870.000 aan verschillende cryptocurrencies.

De ondernemer slaagde erin de crypto die hij op Polygon (MATIC) had te behouden, maar zijn portemonnee werd leeggehaald van een aantal stablecoins, waaronder Lido gestake ETH, SuperRare en Ethereum Name Service (.ens domein) tokens.

Verdachte activiteiten op adressen van Cuban

Pseudonieme on-chain speurder @WazzCrypto was de eerste die opmerkte dat er iets aan de hand was, waardoor hij besloot om op X te duiken om het volgende te vragen:

“Heeft Mark Cubans portemonnee net een leegloop gehad?”

De speurder beweerde dat de portemonnee van de techmagnaat 160 dagen inactief was geweest toen de fondsen plotseling begonnen te bewegen. Vervolgens plaatste hij ook screenshots van crypto-portefeuilles die aan Cuban waren gekoppeld en verschillende Ethereum (ETH) transacties lieten zijn, waarvan hij beweerde dat ze “zeer ‘verdacht’ gedrag” vertoonden.

Latere berichten suggereerden dat de ondernemer op de hoogte was gesteld van de vermeende hack – wat werd bevestigd door mediakanaal DL News – en zijn $2 miljoen aan USDC naar Coinbase verplaatste.

DL News meldde dat ze Cuban hadden benaderd over de hack, waarop hij uitlegde: “Iemand heeft me 5 ETH afhandig gemaakt.” Hij vervolgde verder met te stellen dat de hackers “moeten hebben meegekeken” terwijl hij, voor het eerst in maanden, zijn MetaMask had gebruikt.

Neppe versie van MetaMask

Hoewel de eigenaar van de Dallas Mavericks leek te suggereren dat de hack het gevolg was van iemand die zijn online activiteiten in de gaten hield, heeft hij hoogstwaarschijnlijk een frauduleuze kopie van MetaMask gedownload. Hij vertelde namelijk dat hij op zoek was geweest naar informatie over Circle, een bedrijf dat bezig is met grootschalige uitbreiding, en uiteindelijk dacht dat hij MetaMask had gedownload, maar dat de toepassing “vol rotzooi” zat. Hij vervolgde met:

“MetaMask crashte een paar keer. Ik ben gewoon gestopt. Toen stuurde je me een e-mail. Dus ik vergrendelde mijn NFT’s op OpenSea. Verplaatste al mijn Polygon naar het account.”

Het bericht Miljardair verliest $870.000 aan crypto door scam verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Zoals velen van jullie vast wel weten, is de cryptomarkt bezaaid met criminelen/oplichters die hopen een snelle buit te kunnen maken met goedgelovige investeerders. Het feit bestaat echter dat iedereen slachtoffer kan worden van zulke oplichtingspraktijken, zo ook miljardairs. Gisteren werd namelijk duidelijk dat techmiljardair Mark Cuban, die na maanden van inactiviteit besloot zich weer […]

Het bericht Miljardair verliest $870.000 aan crypto door scam verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.