Mega-belegger verplaatst na lange tijd 50 miljoen euro aan bitcoin

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Mega-belegger verplaatst na lange tijd 50 miljoen euro aan bitcoin,

Bitcoin (BTC) transacties zijn voor iedereen inzichtelijk alsmede de transparantie die de onderliggende blockchain biedt. Terwijl het leeuwendeel bestaat uit doorsnee transacties, komen er af en toe interessante overdachten aan het licht. Een bitcoin bezitter van de bovenste plank heeft nu bijvoorbeeld een gigantische hoeveelheid munten na een lange tijd verstuurd naar een andere wallet. Wat zou een onderliggend motief kunnen zijn?

Bitcoin whale ontwaakt

De grote jongens uit het Bitcoin-ecosysteem worden ook wel whales genoemd. Het gedrag van deze grootbezitters kan boeiende informatie opleveren aangezien het om enorme hoeveelheden geld gaat.

Stokoude bitcoin wallets die na een lange tijd weer tot leven springen met massieve transacties weten met enige regelmaat een plekje in het Bitcoin nieuws te bemachtigen. Dit keer is het wederom zover, zo blijkt uit een nieuw bericht van blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield op X (het voormalige Twitter).

#PeckShieldAlert A dormant #BTC address 13RLtG…PXs, which received ~2,100 $BTC (worth about $11.8M at the time of transfer) on October 19, 2017, moved its $BTC (now worth ~$56.3M) to a new address 1LGnp5…GgM. pic.twitter.com/rchpCTI1va

— PeckShieldAlert (@PeckShieldAlert) September 19, 2023

Op 19 oktober 2017 ontving het adres in kwestie een totale stapel van ongeveer 2.100 bitcoins. Destijds was dit zo’n 11,8 miljoen dollar waard. Met een ‘leeftijd’ van 6 jaar is het verreweg een wallet die afstamt van het ‘Satoshi-tijdperk’, maar de bitcoin-hoeveelheid is buitengewoon indrukwekkend. Tegen de huidige bitcoin koers draagt de totale berg aan bitcoins namelijk een waarde van ongeveer 57,5 miljoen dollar. Dit fortuin is nu in zijn volledigheid verplaatst naar een nieuwe wallet.

Op het moment van de initiële transactie in 2017 stond de bitcoin prijs nipt boven de 4.000 dollar, vlak voordat de parabolische stijging richting de in december bereikte piek van 20.000 dollar werd ingeluid. De eigenaar van de wallet vond de prijsstijging blijkbaar niet genoeg om (een deel van) zijn positie te verkopen. Ook tijdens de vorige bullmarkt bleef de gehele stapel onder het stof zitten.

Reden voor BTC verhuizing

Het is lastig om een motief te achterhalen voor deze reusachtige transactie. Het ontvangstadres lijkt niet gekoppeld te zijn aan een crypto exchange en dus lijkt de eigenaar in kwestie geen afstand te willen doen van zijn bezit.

Gebaseerd op deze data kun je niet het specifieke doel achter de transactie boven water halen. DE kans is echter groot dat het simpelweg betrekking heeft op een wallet-reorganisatie.

,
Bitcoin (BTC) transacties zijn voor iedereen inzichtelijk alsmede de transparantie die de onderliggende blockchain biedt. Terwijl het leeuwendeel bestaat uit doorsnee transacties, komen er af en toe interessante overdachten aan het licht. Een bitcoin bezitter van de bovenste plank heeft nu bijvoorbeeld een gigantische hoeveelheid munten na een lange tijd verstuurd naar een andere wallet. […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com