Manager in crypto-schandaal beboet en veroordeeld tot gevangenisstraf

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Manager in crypto-schandaal beboet en veroordeeld tot gevangenisstraf,

Als je al een tijdje het crypto nieuws in de gaten houdt, zul je wellicht iets hebben meegekregen van het schandaal dat zich heeft voorgedaan bij het non-fungible token (NFT) handelsplatform OpenSea. In mei van dit jaar werd Nathanial Chastain, een voormalig productleider bij OpenSea, veroordeeld wegens insider trading. Nu, bijna vier maanden later, is bekend hoelang hij achter de tralies moet.

Insider NFT trading

In juni vorig jaar klaagde het Amerikaanse Ministerie van Justitie Chastain aan wegens de handel met voorkennis. De voormalig productleider zou namelijk gebruik hebben gemaakt van een bug op OpenSea om op die manier 50.000 dollar buit te maken.

In oktober vorig jaar werd vervolgens het nieuws naar buiten gebracht dat de Federal Bureau of Investigation (FBI) bewijs had gevonden dat Chastain zich schuldig had gemaakt aan insider trading.

Te midden van de bloeiende markt voor NFT’s maakte Chastain misbruik van zijn functie als productmanager. Hij had namelijk de bevoegdheid om te kiezen welke NFT’s op OpenSea zouden verschijnen. Hij profiteerde van zijn functie door in de periode van juni 2021 tot september 2021 een totaal van 45 NFT’s aan te schaffen voordat ze genoteerd werden op het populaire handelsplatform om ze vervolgens tegen een flinke winst op de markt te dumpen.

OpenSea manager moet de bak in

In een aankondiging van het Amerikaanse Ministerie van Justitie op 22 augustus zei de Amerikaanse advocaat Damian Williams dat Chastain was veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf, drie maanden huisarrest en drie jaar vrijlating onder toezicht.

Bovendien wordt Chastain gedwongen om alle verkregen ethereum (ETH) terug te vorderen én daarbovenop nog eens geldboete van maar liefst 50.000 dollar te betalen.

Inner City Press, een onafhankelijke journalistieke organisatie, meldde dat hij zich op 2 november zou moeten overgeven, terwijl de advocaten van Chastain van plan zijn tegen de beslissing in beroep te gaan en borgtocht aan te vragen.

,
Als je al een tijdje het crypto nieuws in de gaten houdt, zul je wellicht iets hebben meegekregen van het schandaal dat zich heeft voorgedaan bij het non-fungible token (NFT) handelsplatform OpenSea. In mei van dit jaar werd Nathanial Chastain, een voormalig productleider bij OpenSea, veroordeeld wegens insider trading. Nu, bijna vier maanden later, is […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com