Wij krijgen steeds vaker de vragen over het begrip mainnet. Een aantal populaire munten gaan deze en volgende maand over op een mainnet. In deze blog geven we duidelijk voor beginners antwoord op de vragen: Wat is mainnet? en “Welke munten gaan er op mainnet over?”. Ook bekijken we wat het overgaan op mainnet doet voor de koers van een munt.
Twee netwerken
Elke blockchain heeft over het algemeen twee netwerken:
TestNet
Mainnet
Testnets kan je zien als een werkend prototype voor een blockchainproject.
Wat is een mainnet?
Mainnet voert eigenlijk de functionaliteit uit van het overdragen van cryptocurrency van afzenders naar ontvangers. De lancering van mainnet maakt de blockchain dus eigenlijk open voor het publiek. Het is een hoofdnetwerk waarin transacties plaatsvinden op een gedistribueerd grootboek; dit staat in contrast met het testnet (testnetwerk). Hierin worden vaak Dapps en EDCC’s getest en ontwikkeld. Mainnets zijn over het algemeen een eindproduct dat beschikbaar is voor het publiek om te gebruiken. Het kan nog wel worden aangepast als er updates of revisies nodig zijn.
Investeren in een project zonder een mainnet
Niet alle projecten maken gebruik van een mainnet wanneer zij lanceren. Tijdens de ICO fase is dit bij veel munten niet het geval. Veel projecten hebben niet eens een testnet tijdens de ICO periode. In een ideale wereld zou dit eigenlijk wel moeten. Als je zelf investeerder bent, kun je een mainnet zien als een positief punt. Het project is namelijk live en er wordt technisch aan gesleuteld. Ook al wil je niet direct investeren, is het wel belangrijk om te realiseren wat een mainnet kan doen voor de waarde van een cryptocurrency. Veel investeerders kiezen er voor om een bepaalde munt te kopen voordat deze in mainnet fase gaat. Een succesvolle lancering zou een grote stijging van de koers kunnen betekenen.
Komende mainnet lanceringen
De komende cryptovaluta lanceren binnen de komende drie maanden hun mainnet:
Oyster (PRL) – 29 mei
Tron (TRX) – 31 mei
Nuls (NULS) – 31 mei
Internet Node Token (INT) – 31 mei
Eos (EOS) – 2 juni
VeChain (VEN) 30 juni
Ontology (ONT) – 30 juni
Credits (CS) – 30 juni
High Performance Blockchain (HPB) – 30 juni
Fusion (FSN) – 30 juni
Dadi (DADI) – 30 juni
Aeternity (AE) – 30 juni
Ziliqa (ZIL) – 30 september
Deze munten kopen?
Sommige munten kun je direct met iDEAL kopen. Anderen moet je via een exchange kopen. Tron en Eos kun je goed bij Bitvavo kopen. De rest kun je het beste op een grote exchange aanschaffen. Dan heb je wel eerst Bitcoin, Ethereum, Litecoin of een andere munt nodig om mee te handelen. Dat kan je goed bij de onderstaande aanbieders kopen:
Bitvavo Bekijk
Litebit Bekijk
Bitonic Bekijk
BTC Direct Bekijk
Anycoin Direct Bekijk
Changelly Bekijk
Bitvavo is op het moment de beste en gemakkelijkste manier om cryptogeld te kopen. Lees onze Bitvavo review voor meer info. Of ga direct naar Bitvavo.
Het bericht Mainnet en cryptocurrency, wat is dat? verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl