Litecoin in de herstelmodus, deze week nog naar 80 dollar?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Litecoin in de herstelmodus, deze week nog naar 80 dollar?,

De Litecoin koers viel afgelopen week naar de 59 dollar, wat het laagste niveau van 2023 markeerde. Inmiddels is het weer 12 procent gestegen naar de koers van bijna precies 65 dollar. Laat Litecoin hier de eerste tekenen van een gigantische rally zien?

Litecoin whales koelen af

Die stijging van 59 naar 65 dollar was volgens on-chain data vooral het gevolg van het koopgedrag van Litecoin whales. Dat zijn investeerders met 10.000 tot 1 miljoen Litecoin. Tussen 10 en 14 september kochten deze wallets 510.000 Litecoin, wat dus goed is voor ruim 30 miljoen dollar aan kapitaal.

Sinds 14 september zijn ze echter redelijk neutraal, wat betekent dat hun balans ongeveer op hetzelfde niveau blijven.

Wallet-balans van de Litecoin whales. Bron: Santiment

In de bovenstaande grafiek is duidelijk te zien hoe de inkoopwoede van de whales (blauwe lijn) uiteindelijk de stijging van Litecoin veroorzaakte.

Sinds het inkopen van de whales is gestopt, daalt ook de Litecoin koers weer een beetje. Het is voor Litecoin-investeerders dus te hopen dat de whales binnenkort weer wakker worden.

Particulieren blijven rustig

Particuliere beleggers zijn nog niet echt ingesprongen als het om Litecoin gaat. Ondanks de stijging van 12 procent blijft Litecoin een beetje onder de radar vliegen voor het retail-publiek. Ook de sociale dominantie van Litecoin blijft redelijk haken tussen de 0,60 en 0,70 deze week.

De sociale dominantie van een munt geeft aan in welke mate het project onderwerp van gesprek is op de socials. Normaal gesproken zien we die getallen stijgen als een project stijgt, maar in het geval van Litecoin valt dat dus tegen.

Voor Litecoin lijkt de stijging echt volledig veroorzaakt door de whales, maar die zijn inmiddels weer redelijk in slaap gesukkeld. Wellicht kan het bullish momentum dat Bitcoin momenteel toont het verschil maken voor Litecoin.

Meestal zien we dat altcoins het goed doen op de momentum dat Bitcoin groene cijfers opschrijft.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Litecoin in de herstelmodus, deze week nog naar 80 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Litecoin zit in de herstelmodus, maar de veroorzakers zijn weer in slaap gevallen. Kan de koers doorstoten naar 80 dollar?

The post Litecoin in de herstelmodus, deze week nog naar 80 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.