Litebit 0 beschikbaar: Hoe komt dat en wat nu?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Het komt de laatste tijd vaak voor dat Litebit.eu een voorraad van 0 heeft van een munt. Vaak staat er op hetzelfde moment bij meerdere munten “0 beschikbaar”. Wij hebben hier regelmatig vragen over gekregen in onze inbox. Om de belangrijkste vraag te beantwoorden: Nee, het is geen reden om je zorgen te maken. De laatste tijd komt het vaker voor dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Als er 0 beschikbaar staat bij een coin, is dat wellicht erg vervelend, maar geen regelrechte ramp. De afgelopen maanden heeft Litebit enorm veel klanten gekregen. Cryptocurrency komt steeds vaker in het nieuws en steeds meer Nederlanders besluiten om cryptovaluta te kopen bij o.a. Litebit. Hoe komt het eigenlijk dat Litebit 0 beschikbaar heeft van coins, zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Gulden en Vertcoin?
Ook kopen met iDEAL bij Litebit? Maak nu een gratis account aan!
0 beschikbaar: De reden
Er zijn momenten op de dag en in de week dat Litebit geen voorraad heeft van een of meerdere cryptomunten. Het kan verschillende oorzaken hebben. Volgens de helpdesk van Litebit heeft dat twee hoofdoorzaken:
Er zijn binnen een hele korte tijd veel bestellingen geplaatst. De voorraad die Litebit heeft (oftewel: het handelsbudget op de exchange waarop het handelt) is te snel opgegaan. Litebit gaat waarschijnlijk nu de huidige bestellingen verwerken, voordat er weer munten beschikbaar zijn.
Er is op het moment te weinig of geen handelsbudget beschikbaar. Litebit werkt volledig met eigen werkkapitaal. Dit storten zij naar een aangesloten exchange. In tijden van extreme drukte, als een munt erg stijg (of daalt) en bij hoge populariteit, is dit budget soms op.
Korte uitleg van Litebit zelf:
Volgens de officiële Litebit website zelf:
“LiteBit stort elke dag handelsrekeningen vol waarmee wij kunnen handelen. In het weekend raken deze echter vaak uitgeput door enorme drukte. Doordat banken in het weekend geen internationale transacties verwerken kunnen wij ook onze handelsrekeningen niet aanvullen, op maandagmiddag zal er dan weer voldoende voorraad zijn, een internationale spoedtransactie duurt gemiddeld 3 tot 5 uur.” (bron)
Wat te doen?
Het is vervelend als een munt is uitverkocht bij Litebit. Al helemaal als een bepaalde munt erg stijgt of daalt. Gelukkig zijn er meerdere opties. Wij hebben deze kort op een rij gezet:
Wacht even geduldig. Regelmatig heeft Litebit binnen korte tijd (van enkele minuten tot een aantal uur) weer gewoon volledig voorraad van meerdere cryptocurrency.
Verhandel de munt die je wilt kopen op een exchange, zoals Bitfinex of Cryptopia. Je stuurt hier dan Bitcoin heen en handelt naar de munt toe die je wilt hebben.
Kijk bij andere aanbieders, zoals AnycoinDirect, BTC Direct en Bitonic. Maak hier alvast voor de zekerheid een account aan en verifieer deze direct. Zo heb je altijd een backup die je direct kan gebruiken.
Probeer niet op de drukke momenten te kopen bij Litebit. 0 beschikbaar komt bijvoorbeeld in het weekend en begin van de avond vaker voor dan in de nacht, halverwege de ochtend en delen overdag
Koop Litebit Credits alvast in. Zodra er weer voorraad is kun je meteen afrekenen, zonder eerst iDEAL transacties e.d. te moeten doen. Ook betaal je met Litebit Credits geen transactiekosten als je munten gaat kopen!
0 beschikbaar bij Litebit, waar nu Bitcoin kopen?
Bitcoin kopen kan bij meerdere aanbieders. Bekijk ook eens de onderstaande aanbieders en maak een account aan:
Bitonic Bekijk
BTC Direct Bekijk
Litebit Bekijk
Anycoin Direct Bekijk
Lees ook:
Andere artikelen in deze serie
Litebit stappenplan cryptocurrency kopen
Wat zijn Litebit Credits?
Alles over Litebit wallets
Het bericht Litebit 0 beschikbaar: Hoe komt dat en wat nu? verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.