Leuk om te hebben: een “echte” Bitcoin munt

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Leuk om te hebben of om te geven: een “echte” Bitcoin munt.
Op Cryptostart schrijven we continu over interessante cryptocurrencies en andere blockchain technologieën, maar steeds vaker komen we op internet ook berichten over fysieke bitcoins tegen. Maar hoe werkt dat eigenlijk, zo’n fysieke Bitcoin? Heeft dit dezelfde waarde als een echte Bitcoin (BTC), of is het alleen een hebbeding? Cryptostart zocht het uit:

Echte Bitcoin kopen: fysieke munt met private key
Een Bitcoin is – net als iedere andere cryptocurrency – een digitale valuta. De waarde van een eenheid word immers bepaald door het vraag en aanbod naar en van een digitale munt en het totale aantal eenheden dat hiervan beschikbaar is binnen de desbetreffende blockchain.
Zo zullen er bijvoorbeeld op de Bitcoin blockchain uiteindelijk 21 miljoen bitcoins beschikbaar zijn, welke verdeeld zijn over een zeer groot aantal bitcoin wallets. Om toegang te krijgen tot de inhoud van een Bitcoin wallet en dus transactie uit te kunnen voeren vanaf dit wallet adres, is een zogeheten private key nodig: een unieke sleutel waar alleen de eigenaar van de bitcoins toegang tot zou moeten hebben.
Concreet betekent dit dat er geen fysieke munten bestaan welke gebruikt kunnen worden als cryptocurrency. Wat dan wel weer mogelijk is, is een fysieke munt welke fungeert als cryptocurrency wallet. Daarvoor zou de munt dus een digitale component moeten bevatten met daarop de private key welke toegang geeft tot een wallet op een specifieke blockchain.
Hoewel zoiets misschien leuk is om te hebben, is zo’n fysieke bitcoin helemaal niet zo praktisch. Zo schreef nu.nl in 2013 al over een verbod van de Amerikaanse overheid op het “slaan” van fysieke cryptomunten met een private key. Bovendien is het zo dat hardware wallets zoals de Ledger Nano S en de TREZOR wallet een stuk veiliger en handiger in gebruik zijn.

“Echte” Bitcoins als collectors item
Hoewel een fysieke cryptomunt met private key dus niet praktisch is, vinden we het bij Cryptostart vanwege ons enthousiasme voor cryptocurrency toch leuk om een “echte” bitcoin te hebben. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare leverancier van fysieke cryptomunten met een hoogwaarde afwerking.
Via de Nederlandse website EchteBitcoin.nl hebben we vervolgens 2 “echte” bitcoins besteld en betaald met iDeal (bitcoin was ook mogelijk). De gebruiksvriendelijke website en de schappelijke prijs van €8,95 incl. verzendkosten hebben ons doen besluiten om hier te bestellen. Na op maandag een bestelling te hebben geplaatst, ontvingen we de volgende dag de munten:

Als het u ook leuk lijkt om zo’n “echte” bitcoin te hebben of geven, dan kunt u deze bestellen op EchteBitcoin.nl:

Bekijk (en koop) de “echte” bitcoin op EchteBitcoin.nl

The post Leuk om te hebben: een “echte” Bitcoin munt appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.