Kronos Research getroffen: $25 miljoen aan Ethereum gestolen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Kronos Research getroffen: $25 miljoen aan Ethereum gestolen,

Taiwan-gebaseerde kwantitatieve handelsplatform Kronos Research heeft onlangs aangekondigd dat er een plotselinge inbreuk is geweest op enkele van zijn API-sleutels.

Volgens de post op de X-app. Volgens blockchain-onderzoeker ZachXBT gaven deze API-sleutels de hackers ongeautoriseerde toegang om ongeveer $25 miljoen aan cryptocurrencies af te tappen, waarvan het grootste deel in Ethereum (ETH) zat.

Handelsactiviteiten opgeschort

Kronos had de handelsactiviteiten opgeschort en is gestart met onderzoeken. Bovendien beweert het bedrijf dat de gestolen fondsen een onbeduidend deel van zijn vermogen uitmaken en dat de inbreuk weinig of geen impact heeft op zijn activiteiten, die snel zullen worden hervat. In reactie op de tweet van Kronos gaf Woo X ook een update vrij waarin werd verduidelijkt dat de fondsen van haar klanten veilig zijn, hoewel ze nog steeds de opschorting van de handel op Woo X moeten respecteren.

“Aangezien Kronos Research de belangrijkste liquiditeitsverschaffer is voor spotmarkten en ongeveer 40% voor eeuwigdurende futures, hebben we de handel tijdelijk stopgezet op WOO X om de posities van gebruikers te beschermen tegen een gebrek aan liquiditeit,” voegde Woo X eraan toe.

Woo X hervat spot- en eeuwigdurende handel

Niettemin is Woo X de beurs die is geïncubeerd door Kronos, en Kronos fungeert ook als een belangrijke market maker. Verder verzekerde Woo X haar gebruikers dat het momenteel bezig is met andere market makers om de eeuwigdurende handel voor belangrijke activa te hervatten. Op het moment van schrijven zijn spot- en eeuwigdurende handel en opnames al hervat op het Woo X-platform.

Dit soort beveiligingsinbreuken zijn de laatste tijd veelvoorkomend geworden in de cryptocurrency-industrie. In de afgelopen weken zijn er een alarmerend aantal hacks gemeld, wat de noodzaak van hoogwaardige beveiligingsoplossingen benadrukt.

Beveiligingsinbreuken teisteren de cryptomarkt

Nog geen week geleden meldde ZachXBT ook een inbreuk op een crypto-wallet die nauw verbonden is met de toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance.

De dader maakte $27 miljoen aan Tether (USDT) buit, een op de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin. Om zijn sporen te verdoezelen, zette de hacker de USDT om in ETH en waste het activum onmiddellijk wit op het gedecentraliseerde liquiditeitsprotocol THORChain, waar het uiteindelijk werd omgezet in Bitcoin.

In september kondigde de non-fungible token (NFT) marktplaats OpenSea een inbreuk aan op een van haar externe leveranciers. OpenSea verklaarde dat de inbreuk “mogelijk informatie heeft blootgelegd” met betrekking tot de API-sleutels van gebruikers. Gezien de frequentie van dit soort aanvallen, is het van belang dat investeerders en handelaren voorzichtig blijven en ervoor zorgen dat hun privésleutels beveiligd zijn.

Het bericht Kronos Research getroffen: $25 miljoen aan Ethereum gestolen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Taiwan-gebaseerde kwantitatieve handelsplatform Kronos Research heeft onlangs aangekondigd dat er een plotselinge inbreuk is geweest op enkele van zijn API-sleutels. Volgens de post op de X-app. Volgens blockchain-onderzoeker ZachXBT gaven deze API-sleutels de hackers ongeautoriseerde toegang om ongeveer $25 miljoen aan cryptocurrencies af te tappen, waarvan het grootste deel in Ethereum (ETH) zat. Handelsactiviteiten opgeschort […]

Het bericht Kronos Research getroffen: $25 miljoen aan Ethereum gestolen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.