Jordan Peterson klaar met banken, denkt aan bitcoin als oplossing

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Jordan Peterson klaar met banken, denkt aan bitcoin als oplossing,

Het is al jaren gaande, maar langzaam maar zeker wordt duidelijk dat banken liever helemaal af willen van cash. De wereldwijde onvrede met het bankensysteem is voelbaar. De beroemde klinische psycholoog Jordan Peterson is ook klaar met het wereldwijde bankensysteem, hij oppert dat bitcoin (BTC) het probleem miscchien kan verhelpen.

Jordan Peterson niet bij met banken

Peterson reageerde op het nieuws dat Macquarie Bank uit Australië gaat stoppen met het aanbieden en accepteren van cash, cheques én telefoonbetalingen. Het bedrijf probeert namelijk te moderniseren. Het zal worden doorgevoerd voor alle diensten, inclusief het pensioen-accounts en voor de vermogensbeheer-afdeling.

De ondersteuning voor cheques gaat in januari al de deur uit, het doen van telefonische betalingen volgt in maart. Aankomende mei volgt het storten en opnemen van cash geld bij lokale filialen. De enige manier om dan contant geld op te nemen is bij algemene pinautomaten. Dat zou betekenen dat consumenten weinig opties over zullen hebben wat reguliere transacties in fiat-valuta betreft.

Jordan Peterson is zelf Canadees, maar veel Canadese inwoners hebben geen positief beeld van het landelijke bankensysteem. Toen vrachtwagenchauffeur vorig jaar heftig protesteerden besloot de Canadese overheid namelijk om meer dan 200 bankrekeningen van protestanten te bevriezen. Veel mensen weken toen al uit naar crypto, alhoewel ook de crypto-wallets van geïdentificeerde protestanten op een zwarte lijst werden gezet.

Is bitcoin de oplossing?

Misschien is het tijd om banken te schrappen. Zou bitcoin dit kunnen oplossen?” vraagt de psycholoog en auteur op sociale mediaplatform X. Peterson is geen vreemde van flirten met het idee dat bitcoin het financiële systeem kan hervormen.

Maybe it’s time to scrap
Banks

Could
Bitcoin fix this? https://t.co/j6wldXMv7P

— Dr Jordan B Peterson (@jordanbpeterson) September 14, 2023

Uiteraard bleef Bitcoins achterban niet stil na deze opmerking. De Bitcoiner Robert Breedlove constateerde “Banken voegen risico’s toe bij het gebruiken van geld. Bitcoin in self-custody is geld zonder dit risico. Dus ja, bitcoin lost dit op.”

In verschillende video’s op zijn YouTube-kanaal en in gesprekken met verschillende andere mediapersonaliteiten toont hij zijn waardering voor het principe van bitcoin, dat hij net als veel anderen in de Bitcoin-gemeenschap als een vrijheidsbeweging. Vorig jaar beschreef hij dat bitcoin een uitweg kan vormen voor het geld printen van centrale banken. Zijn zoektocht is al minimaal gaande sinds 2021.

,
Het is al jaren gaande, maar langzaam maar zeker wordt duidelijk dat banken liever helemaal af willen van cash. De wereldwijde onvrede met het bankensysteem is voelbaar. De beroemde klinische psycholoog Jordan Peterson is ook klaar met het wereldwijde bankensysteem, hij oppert dat bitcoin (BTC) het probleem miscchien kan verhelpen. Jordan Peterson niet bij met […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com