Japanse internetreus GMO aan de slag met Bitcoin

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

GMO Internet, een internetgigant uit Japan, gaat bijdragen aan de infrastructuur van Bitcoin. In een publicatie van 7 september jongstleden laat GMO weten dat de raad van bestuur overeenstemming heeft bereikt voor het starten van een miningoperatie.
Doordat de markt van mining apparatuur voor bitcoins door slechts enkele partijen beheerst wordt, heeft GMO besloten om zelf chips te gaan ontwikkelen. Op het moment bevat de meest effectieve apparatuur 16 nm chips. GMO is gestart met de ontwikkelingen van 7 nm chips, welke vier keer efficiënter zullen zijn dan de huidige chips die gebruikt worden in ASICs. In een presentatie gaf GMO aan dat naar alle waarschijnlijkheid de chips in april 2018 in productie zullen gaan.
Voor de ontwikkeling van de nieuwe hardware legt het bedrijf minimaal 10% van de vaste activa opzij. Dit komt neer op een minimale investering van €25.250.000.
Deze stap onderneemt GMO omdat de onderneming denkt dat uit de recentelijke opkomst van Bitcoin een “nieuwe universele munt” zou kunnen ontstaan. Deze munt zou voor eenieder waar dan ook ter wereld vrij te besteden zijn, waardoor een nieuwe grenzeloze economische zone zal ontstaan. Door zich nu in Bitcoin te verdiepen hoopt men genoeg kennis op te kunnen doen om ook bij te kunnen dragen aan de toekomstige ontwikkelingen omtrent Bitcoin.
Lees het originele artikel op Bitcoin.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.