Japanse financiële reus lanceert bitcoin fonds

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Japanse financiële reus lanceert bitcoin fonds,

De crypto divisie van Nomura Holdings, een van de grootste investeringsbanken van Japan, gaat een bitcoin (BTC) fonds aanbieden aan klanten. Het fonds is specifiek gericht op institutionele investeerders. Nomura, dat maar liefst $500 miljard in activa beheert, geeft aan dat het bitcoin fonds voldoet aan de hoogste veiligheids- en risicomanagement eisen. 

Japanse financiële reus biedt bitcoin aan

Het fonds zal sangeboden worden door Laser Digital Asset Management, de crypto divisie van Nomura. Het nieuwe fonds van Nomura zal Japanse instituties een toegankelijke manier bieden om te investeren in bitcoin. Naar verwachting zal het fonds de adoptie onder financiële instituties, althans op nationaal niveau, bevorderen. Het fonds genereert economische groei en op lange termijn blootstelling aan bitcoin, aldus Sebastien Guglietta, topman van Laser Digital.

“Technologie is een drijfveer van globale economische groei en de economie maakt een transitie van analoog naar digitaal. Onder andere bitcoin maakt deze transformatie mogelijk en op lange termijn blootstelling aan bitcoin biedt een oplossing voor investeerders die van deze macro-trend willen profiteren.”

Mooi crypto nieuws voor financiële instituties

Hoewel financiële instituties zeker bitcoin en crypto in het algemeen op de radar hebben staan, zijn er nog steeds aanzienlijke obstakels voor instituties. Een hiervan is het regelgevende crypto klimaat. Instituties doen alles graag volgens de regels en op vertrouwde manieren.

Fondsen van gevestigde traditionele instituten zijn daarom zeer aantrekkelijk en cruciaal voor institutionele adoptie. Zelf crypto kopen en deze bewaren is voor veel instituties simpelweg een stap te ver. Zij mogen vaak niet direct in crypto investeren door regelgeving.

Nomura Holding en Laser Digital Asset Management zelf zijn erg enthausiast over het gloednieuwe bitcoin fonds. Fiona King van Laser Digital zegt:

“We zijn ontzettend blij om ons bitcoin adoptie fonds te lanceren. Dit fonds maakt het voor instituties een veilige weg naar digitale asset investeringen mogelijk dat wordt ondersteund door een gerenommeerde financiële instelling. Met natuurlijk de hoogste niveaus van risico management en naleving van regelgeving.”

,
De crypto divisie van Nomura Holdings, een van de grootste investeringsbanken van Japan, gaat een bitcoin (BTC) fonds aanbieden aan klanten. Het fonds is specifiek gericht op institutionele investeerders. Nomura, dat maar liefst $500 miljard in activa beheert, geeft aan dat het bitcoin fonds voldoet aan de hoogste veiligheids- en risicomanagement eisen.  Japanse financiële reus […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com