Is het zinvol om Bitcoin te kopen boven $30.000?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Is het zinvol om Bitcoin te kopen boven $30.000?,

Terwijl Bitcoin (BTC) zijn positie boven de $30.000 handhaaft, rijst een veel voorkomende vraag onder de cryptogemeenschap en de financiële wereld: wat is het optimale moment om in te stappen? Vooral gezien het feit dat de leidende cryptocurrency een aanzienlijk deel van het jaar onder de $30.000 handelde, maar een herstel heeft meegemaakt.

Liggen er nog steeds kansen?

Ondanks deze fluctuatie beweren voorstanders dat de algehele aantrekkingskracht van Bitcoin sterk blijft, waardoor de munt goed gepositioneerd is voor toekomstige groei, aangedreven door verschillende factoren.

In deze context zijn er op de korte termijn verschillende katalysatoren die de koers van Bitcoin verder kunnen opstuwen, waardoor een investering in BTC op een koers van meer dan $30.000 potentieel verantwoord kan worden.

Een van de belangrijkste recente ontwikkelingen voor Bitcoin draait om de mogelijke goedkeuring van spot Exchange Traded Funds (ETF’s). Spelers als BlackRock en anderen hebben aanvragen ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), met een beslissingsdatum voor januari. Indien goedgekeurd, kunnen deze ETF’s een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal in Bitcoin injecteren, waardoor de prijs mogelijk omhoog gaat.

Een andere opmerkelijke gebeurtenis is de komende halvering, gepland voor april 2024. Deze periodieke gebeurtenis vermindert het nieuwe aanbod van Bitcoin elke vier jaar met de helft en historisch gezien veroorzaakt dit een bullish trend.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat de Bitcoin koers momenteel ver onder zijn all-time high handelt. De munt bereikte eerder een hoogtepunt van $69.000, terwijl de munt momenteel op $36.500 staat. Dit betekent dat de munt nog genoeg ruimte heeft om te groeien, vooral als een spot Bitcoin ETF goedgekeurd wordt.

Potentiële risico’s die Bitcoin kunnen beïnvloeden

Onder de potentiële risico’s die Bitcoin kunnen beïnvloeden, komen macro-economische factoren zoals de mogelijkheid van inflatie en stijgende rentetarieven op de voorgrond. Vooral de waarde van Bitcoin werd vorig jaar beïnvloed door dergelijke macro-economische uitdagingen. Als de rente tot stilstand komt, kan dit echter een positieve invloed hebben op de waarde van Bitcoin.

Sceptici benadrukken ook de natuurlijke volatiliteit op de cryptocurrency-markt. Het afgelopen jaar waren er scherpe prijscorrecties en periodes van hoge onvoorspelbaarheid, wat zorgen veroorzaakte voor risicomijdende beleggers. Bovendien zorgen onzekerheden in de regelgeving en het zich ontwikkelende cryptocurrency-landschap voor complexiteit in het besluitvormingsproces.

Hoewel de algemene trends van Bitcoin echter een overtuigend argument vormen om het actief te adopteren, suggereert de combinatie van katalysatoren op de korte termijn en langetermijntrends dat het kopen van Bitcoin boven de $30.000 een robuuste investeringsstrategie zou kunnen zijn.

Het bericht Is het zinvol om Bitcoin te kopen boven $30.000? verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Terwijl Bitcoin (BTC) zijn positie boven de $30.000 handhaaft, rijst een veel voorkomende vraag onder de cryptogemeenschap en de financiële wereld: wat is het optimale moment om in te stappen? Vooral gezien het feit dat de leidende cryptocurrency een aanzienlijk deel van het jaar onder de $30.000 handelde, maar een herstel heeft meegemaakt. Liggen er […]

Het bericht Is het zinvol om Bitcoin te kopen boven $30.000? verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.