Is het winstgevend om elke dag BTC te kopen?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Is het winstgevend om elke dag BTC te kopen?,

Veel mensen die net nieuw zijn in de financiële markten, zoals cryptocurrencies, worden vaak verleid om te gaan handelen met hun nieuwe aankopen. Het vergt echter een behoorlijke dosis ervaring om het handelen dan ook winstgevend te laten zijn. Alternatieve strategieën zijn onder andere het vasthouden van assets (HODLen) en het systematisch kopen van dezelfde asset, wat ook wel compound interest wordt genoemd. In de bijgevoegde grafiek wordt dit laatste gedaan, maar dan door elke dag Bitcoin (BTC) aan te schaffen. Ook is er in dit geval geen sprake van interest, tenzij de BTC wordt ingezet door middel van staking. Daarom gaan we in dit voorbeeld uit van de Return on Investement (ROI).

Wat is Compound interest?

Compounding betekent dat de ROI niet alleen wordt berekend op het oorspronkelijke kapitaal, maar ook op de ROI die al eerder is bijgeschreven. Met andere woorden, het is ROI-op-ROI. Dit leidt tot steeds meer rendement in de loop van de tijd, op voorwaarde dat er geen tussentijdse opnames plaatsvinden.

In tegenstelling tot samengestelde ROI, waarbij rente op rente wordt berekend, wordt bij traditionele enkelvoudige ROI alleen ROI berekend op het oorspronkelijke kapitaal en niet op eventueel opgebouwde ROI. In de praktijk komt samengestelde ROI vaker voor dan enkelvoudige ROI.

Compound interest kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben, afhankelijk van de situatie. Als belegger kan het leiden tot exponentiële groei van uw kapitaal over de tijd. Aan de andere kant kan het nadelig zijn bij leningen, zoals creditcards, waar rente zowel over het geleende bedrag als over de opgebouwde rente wordt berekend, wat kan leiden tot aanzienlijk hogere schulden dan aanvankelijk geleend.

In het bijgevoegde geval is te zien dat er tegen de 4.000 aankopen zijn gedaan in BTC. Doordat er zowel wordt gekocht bij lage- en hoge prijzen leidt dit tot een gemiddelde aankoopprijs van het huidige niveau. Vanwege het ontbreken van rente in dit voorbeeld is dit dus geen goede strategie als het doel is om winst te nemen. Als er wordt gekozen om te stoppen met aankopen en later te verkopen, kan dit echter wel resulteren in een groot bedrag aan winst.

Het bericht Is het winstgevend om elke dag BTC te kopen? verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Veel mensen die net nieuw zijn in de financiële markten, zoals cryptocurrencies, worden vaak verleid om te gaan handelen met hun nieuwe aankopen. Het vergt echter een behoorlijke dosis ervaring om het handelen dan ook winstgevend te laten zijn. Alternatieve strategieën zijn onder andere het vasthouden van assets (HODLen) en het systematisch kopen van dezelfde […]

Het bericht Is het winstgevend om elke dag BTC te kopen? verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.