Is cryptocurrency bewaren op een exchange veilig?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Geld bewaren op cryptocurrency exchange onveilig?
Op het ogenblik dat u er aan denkt om te investeren in cryptocurrency is het altijd van belang om rekening te houden met een aantal cruciale factoren. Eén van de belangrijkste aandachtspunten heeft betrekking tot de veiligheid van exchange waar gebruik van wordt gemaakt. Cryptocurrency exchanges zijn namelijk vaak het doelwit van hackers wat er voor zorgt dat uw investering zomaar in rook kan opgaan. Gelukkig zijn er een aantal acties die u kunt ondernemen waardoor het gebruik van een bepaalde cryptocurrency exchange in één klap een stuk veiliger kan worden.

Wat te doen tegen hackers?
Veilig inloggen met 2FA op Coinbase.Cryptocurrency exchanges hebben vaak te maken met hackers. Het is dan ook altijd van belang om het risico op een hack zo beperkt mogelijk te houden. Dit kan gebeuren op verschillende manieren. In eerste instantie begint dit uiteraard bij uzelf als gebruiker. Het wordt dan ook aangeraden om uw account zo optimaal mogelijk te beveiligen. Maak hiervoor gebruik van onder meer 2FA evenals extra inlogcodes via een sms-bericht. Daarnaast is het altijd interessant om een email-alias in te geven waardoor het voor de hacker lastiger wordt om het oorspronkelijke adres te achterhalen. Mocht dit wel mogelijk zijn kan deze immers zeer eenvoudig worden gekraakt waardoor de hacker middels een password-reset zich alsnog toegang kan verstrekken tot uw account.
Wanneer u bovenstaande handelingen heeft uitgevoerd zijn er nog een aantal extra acties die u kunt ondernemen. Het wordt in ieder geval ook altijd aangeraden om op de website van de exchange te controleren van welke beveiligingsmaatregelen zij gebruikmaken. Daarnaast is het aan te raden om een investering te doen in een goede hardware wallet zoals met name de Ledger Nano S. Vergeet ook niet om uw computer op gepaste wijze te beveiligen, bijvoorbeeld met een goede malware scanner. Al deze verschillende zaken moeten er uiteindelijk voor zorgen dat u zonder zorgen gebruik kunt maken van de mogelijkheden van cryptocurrency exchanges.
Wees alert op phishing-websites
Vooraleer gebruik te maken van een bepaalde cryptocurrency exchange is het altijd van belang om na te gaan of de exchange in kwestie wel degelijk betrouwbaar is. De sterk toenemende interesse in cryptocurrency zorgt er namelijk voor dat er ook heel wat partijen die het minder goed met u voor hebben actief zijn. Zij lanceren een phishing-website of bijvoorbeeld een account op social media waar ze op een frauduleuze wijze investeerders in hun web lokken. Wanneer u er uiteindelijk voor kiest om van de diensten van een dergelijke website gebruik te maken is de kans uiteraard bijzonder groot dat u geconfronteerd wordt met een zeer stevig verlies. Omwille van deze reden is het altijd van belang om het legitieme karakter van een cryptocurrency exchange te controleren vooraleer er daadwerkelijk gebruik van te maken.
5 tips voor het veilig opslaan van cryptocurrency
Ondanks het feit dat er door de verschillende cryptocurrency exchanges tegenwoordig harde claims worden gemaakt met betrekking tot hun veiligheid is het altijd van belang om de nodige voorzorgen te nemen. Het laatste wat u namelijk zult willen is dat u een niet onbelangrijk deel van uw geïnvesteerde vermogen in cryptocurrency in rook ziet opgaan. Omwille van deze reden raden we u aan om steeds aandachtig te zijn voor de onderstaande 5 tips.
Kies er bij voorkeur voor om alleen maar kleine hoeveelheden cryptomunten op te slaan in een online wallet.
Kies er voor om grotere hoeveelheden cryptomunten steeds op te slaan in een wallet die zich bevindt op een (offline) computer.
Zorg er voor dat uw wallets altijd op uitstekende wijze worden versleuteld. Maak hiervoor gebruik van een zo complex mogelijk wachtwoord bestaande uit zowel grote als kleine letters, cijfers en speciale tekens.
Zet bij een online wallet altijd de zogenaamde ‘two factor identification’ aan. Het merendeel van de cryptocurrency exchanges biedt deze optie aan. Geldt dat niet voor de exchange waar u gebruik van wenst te maken? Dan is het absoluut van belang om een andere partij op te zoeken.
Vergeet niet om back-ups te maken! Elke zichzelf respecterende online wallet maakt het voor haar gebruikers mogelijk om een back-up te nemen. Ook voor de gemaakte back-ups wordt het aangeraden om deze op gepaste wijze te versleutelen.
Door aandachtig te zijn voor de bovenstaande 5 tips zult u kunnen vaststellen dat uw investering in cryptocurrency op zo optimaal mogelijke wijze kan worden beschermd.
Conclusie
Ondanks de niet onaanzienlijke claims die worden gemaakt door allerhande cryptocurrency exchanges is en blijft het altijd van belang om waakzaam te blijven en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Door er voor te zorgen dat er ten allen tijde slechts kleine hoeveelheden cryptomunten op de exchange blijven staan kan er reeds een behoorlijk risico worden voorkomen.
Door de rest op te slaan in een veilige hardware wallet is uw investering steeds gegarandeerd. Enkele voorbeelden van dergelijke wallets zijn Ledger Nano S evenals de TREZOR hardware wallet. Deze hardware wallets staan er om bekend bijzonder kwalitatief en veilig te zijn en ondersteunen heel wat verschillende cryptocurrencies.

Review: Ledger Nano S hardware wallet
Review: TREZOR hardware wallet

The post Is cryptocurrency bewaren op een exchange veilig? appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.