Investeren in cryptocurrencies met een beperkt budget

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Op het ogenblik dat je als potentiële investeerder in cryptocurrencies de prijsstijgingen onder ogen krijgt die onder meer Bitcoin en Ethereum hebben doorgemaakt besluipen er je waarschijnlijk twee uiteenlopende gevoelens. In eerste instantie wordt op deze manier namelijk meteen het financiële potentieel duidelijk waar de hele cryptomarkt over beschikt, maar anderzijds is er toch ook een beetje het gevoel dat je misschien de boot al hebt gemist. Veel huis-en-tuin investeerders die het idee hebben om te investeren in bijvoorbeeld Bitcoin vrezen ook dat ze daarvoor al behoorlijk wat geld op tafel moeten leggen. Op moment van schrijven is één BTC-token dan ook net wat minder dan 10.000 euro waard. Dat is bovendien de helft in vergelijking met haar voorlopig hoogste niveau aan het einde van 2017. Toch is het wel degelijk mogelijk om ook met beperkte financiële middelen een investering te doen in Bitcoin of andere dure cryptocurrencies. Hoe je dat precies kan doen en waar je rekening mee dient te houden wordt meteen duidelijk bij het lezen van de informatie op deze pagina.
Stukjes Bitcoin kopen behoort tot de mogelijkheden
Heel veel experts hebben een compleet verschillende visie met betrekking tot de toekomst van de cryptomarkt. Ze zijn het er globaal gezien echter wel allemaal over eens dat elke investeerder in cryptocurrencies ten minste ook een beetje Bitcoin in diens portefeuille moet hebben. Betekent dit dat je meteen een slordige 10.000 euro (ongeveer) moet investeren? Zeker en vast niet! Voor Bitcoin geldt bijvoorbeeld dat je ook de mogelijkheid hebt om stukjes van deze cryptocurrency aan te kopen. Dit betekent dat je een bepaalde hoeveelheid ‘Satoshi‘ aankoopt. Eén Satoshi wordt weergegeven als 0.00000001 BTC. Concreet zorgt dit er voor dat je als eigenaar van 1 BTC betalingen kan uitvoeren voor in totaal 100 miljoen Satoshi. Dit geldt niet alleen voor Bitcoin. Ook andere dure cryptocurrencies zijn op te splitsen in kleine stukjes. Denk hierbij onder meer aan Ethereum, Dash, Litecoin, Bitcoin Cash en ga zo maar door.
Uitzonderingen op de splitsingsregel
In de praktijk zal je kunnen vaststellen dat er behoorlijk veel cryptocurrencies zijn die je kan opsplitsen in kleine stukjes. Dit zorgt er voor dat ook dure opties best betaalbaar zijn voor investeerders die over een beperkt budget beschikken. Je dient er evenwel rekening mee te houden dat er op moment van schrijven ook een aantal uitzonderingen op deze regel bestaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het Chinese NEO. Het is uitsluitend mogelijk voor investeerders om per één NEO token aan te kopen. Op dit ogenblik zit de prijs van deze coin gelukkig nog rond de 126 Amerikaanse dollar per stuk waardoor ze nog vrij toegankelijk is. De zogenaamde GAS tokens die eigenaars van NEO kunnen claimen zijn bovendien wel in kleine stukjes onder te verdelen.
Kijken in de richting van ondergewaardeerde crypto’s
Als investeerder met een klein budget hoef je er dus niet voor te vrezen dat je de grote namen uit de cryptowereld niet in je portefeuille zal kunnen opnemen. Wel moet je er rekening mee houden dat er ook elders interessante opportuniteiten liggen. Verschillende cryptovaluta’s beschikken namelijk over een sterk ondergewaardeerde koers. Eén van de mooiste voorbeelden van dergelijke munten is op moment van schrijven ongetwijfeld ReddCoin. Deze cryptocurrency kan nu nog worden gekocht voor een bedrag van 0,010 euro per token. Dit is ongelofelijk weinig. Met een kleine investering van bijvoorbeeld 50 euro kan je op deze manier zomaar in het bezit komen van meer dan 5200 tokens van deze cryptovaluta. Bedenk jezelf maar eens welke interessante winst een potentieel grote stijging van de koers met zich mee kan brengen. Zoals je ziet hoeven cryptocurrencies lang niet altijd duur te zijn in aankoop, in tegendeel.
Eén van ‘s werelds meest waardevolle cryptovaluta’s tegen een scherpe prijs
Bovenstaande stelling wordt kracht bijgezet door het feit dat je zelfs op dit ogenblik één van ‘s werelds meest waardevolle cryptocurrencies kan kopen tegen een prijs die is gelegen rond de één euro per token. We hebben het dan uiteraard over Ripple. Op moment van schrijven ligt de Ripple koers ergens rond de 1,16 euro waardoor je ook hierbij met een beperkte inbreng kan rekenen op een aardige hoeveelheid tokens. Gezien het verdere potentieel van deze cryptocurrency is ook deze coin voor investeerders steeds de moeite waard. Let wel, op het ogenblik dat je een eigen Ripple wallet aan gaat maken moet je er rekening mee houden dat je hiervoor 20 XRP tokens dient te betalen. De tokens blijven dan wel in je balans staan, je kan ze niet opvragen of versturen. Nu Ripple nog betaalbaar is, is dit in principe niet zo’n groot probleem. Mocht de coin ooit doorschieten naar een hogere waarde zal deze kost voor het aanmaken van een wallet er natuurlijk behoorlijk wat dieper op inhakken.
Waar rekening mee houden bij investeren met een klein budget?

Dat investeren met een klein budget dus perfect mogelijk is wanneer het aankomt op cryptocurrencies mag ondertussen wel duidelijk zijn. Toch betekent dit niet dat dergelijke investeringen altijd interessant zijn. Je dient er namelijk rekening mee te houden dat er voor verschillende cryptovaluta’s door bepaalde partijen (extra) kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten gelden niet in het minst voor mensen die er voor kiezen om een kleine investering te doen in cryptovaluta’s. Neem nu bijvoorbeeld Bitcoin. Wanneer je bij een exchange zoals LiteBit (maak nu een gratis account aan) voor een beperkt bedrag instapt zal je kunnen vaststellen dat je een zogenaamde ‘blockchain fee’ dient te betalen. Deze fee bedraagt op dit ogenblik niet minder dan 10 euro. Wanneer je dan zou instappen voor een bedrag van bijvoorbeeld 50 euro betekent dit dat je 20 procent meteen in rook ziet opgaan. Dit is dus zeker iets waar je rekening mee moet houden. Voor een investering in bijvoorbeeld Bitcoin wordt dan ook globaal gezien aangeraden om ten minste voor een bedrag van 250 euro per keer in te stappen.
Conclusie; cryptocurrencies zijn ook geschikt voor kleine investeerders
De informatie in dit artikel heeft reeds duidelijk gemaakt dat het absoluut ook voor de kleine investeerder interessant kan zijn om er voor te kiezen om een stukje van diens kapitaal te investeren in cryptocurrencies. Of je er nu voor kiest om stukjes Bitcoin of Ethereum aan te kopen of je kleine bedragen investeert in ondergewaardeerde cryptocurrencies die nog over een zeer lage koers beschikken, het biedt allemaal een interessant potentieel voor de toekomst. Wel dien je er rekening mee te houden dat er voor het doorvoeren van bepaalde (kleine) orders door exchanges wel eens extra kosten in rekening worden gebracht. Ook op het ogenblik dat je, je tokens naar een andere wallet wil versturen worden hiervoor kosten in rekening gebracht die enigszins aan je rendement peuteren. Hou je dit in het achterhoofd? Dan is het ook met een klein budget beslist mogelijk om een mooi rendement te realiseren met cryptocurrencies!
Alle aanbieders om te investeren in cryptovaluta
Litebit Bekijk
Bitvavo Bekijk
Bitonic Bekijk
BTC Direct Bekijk
Anycoin Direct Bekijk
Changelly Bekijk
*De ledenstop bij Litebit is voorbij. Je kan gewoon weer een account aanmaken en cryptocurrency kopen met iDEAL.
Het bericht Investeren in cryptocurrencies met een beperkt budget verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.