How-to: cryptocurrency kopen met iDeal tijdens “klantenstop”

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

How-to: cryptocurrency kopen met iDeal ondanks klantenstop.
Tijdens de laatste maanden van 2017 is er een dermate grote interesse ontstaan voor cryptocurrency, dat veel Nederlandse cryptocurrency exchanges het even niet meer aan kunnen. Ondanks dat het aantal medewerkers op de support afdeling van bedrijven zoals Anycoindirect, Litebit en Bitonic constant wordt uitgebreid, hebben deze organisaties te maken met groeiproblemen zoals achterstallige support tickets.
Om de achterstanden in te kunnen halen en de juiste service te kunnen verlenen hebben diverse Nederlandse cryptocurrency aanbieders besloten om tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan te nemen. Cryptostart helpt u verder.
Stap 1: een cryptocurrency wallet kiezen
Om te beginnen met handelen in cryptocurrency heeft u een digitale portemonnee nodig om uw digitale valuta in op te slaan. Deze portemonnee noemen we ook wel een wallet. Omdat iedere cryptocurrency anders in elkaar steekt, is er niet zoiets als 1 wallet voor alle cryptocurrencies.
De meest veilige manier om uw cryptocurrencies op te slaan is op een hardware wallet, echter houd er wel rekening mee dat hier een paar dagen levertijd op zit. We snappen dat u direct wilt beginnen met handelen in cryptocurrencies, dus tot dat uw hardware wallet geleverd is kunt u gebruik maken van de ingebouwde wallet op de cryptocurrency exchange Binance, waarover meer in stap 2.

Ledger Nano S (€70,18)

De Ledger Nano S is een van de meest populaire hardware wallets van dit moment.
Het apparaat is scherp geprijsd en ondersteunt diverse bekende crypto’s zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Stratis, NEO, Ark, Ripple, Digibyte en Vertcoin.

Ledger Nano S kopen

TREZOR wallet (€131,89)

TREZOR is een gebruiksvriendelijke, bewezen en veilige hardware wallet voor diverse cryptocurrencies.
De TREZOR hardware wallet werkt onder andere met Bitcoin, Litecoin, Ethereum, DASH, Namecoin, Dogecoin, Zcash en alle ERC-20 tokens.

TREZOR wallet kopen

Stap 2: registreren op Binance of Bitfinex
Er zijn verschillende internationale cryptocurrency exchanges waar u zich probleemloos kunt aanmelden om te beginnen met handelen in cryptocurrency. U kunt alleen op buitenlandse cryptobeurzen geen iDeal stortingen doen, maar dat probleem lossen we op in stap 3. Voor nu is het belangrijk om u te registreren bij een betrouwbare exchange. Bekende en betrouwbare cryptocurrency exchanges zijn onder andere Binance, Bittrex, Bitfinex en Poloniex.
Binance en Bitfinex hebben onze persoonlijke voorkeur, omdat deze exchanges een uitgebreid aanbod hebben en niet alleen via een browser beschikbaar zijn maar ook via een mobiele app voor Android en iOS.
Wanneer u zich eenmaal heeft aangemeld bij de desbetreffende exchange, is het tijd om te zorgen dat hier saldo op komt zodat u kunt beginnen met cryptocurrency kopen. Aangezien euro’s storten niet zo snel en makkelijk is bij buitenlandse exchanges, kopen we Litecoins met iDeal in Nederland om deze vervolgens te storten op de exchange wallet van Binance of Bitfinex. De reden waarom we voor Litecoins kiezen en niet voor Bitcoins of Ethers, is dat Litecoin transacties sneller bevestigd worden en lagere transactiekosten hebben.
Litecoin adres vinden op Binance
Ga naar: Funds -> Deposits Withdrawals -> LTC Litecoin -> Deposit.

Klik hier om een account aan te maken bij Binance

Litecoin adres vinden op Bitfinex
Ga naar: Deposit -> Litecoin -> Exchange Wallet -> Click to generate address.

Klik hier om een account aan te maken bij Bitfinex

Stap 3: cryptocurrency kopen met iDeal
Nu u een account heeft aangemaakt bij een internationale cryptocurrency exchange, is het tijd om in Nederland cryptocurrency te kopen met iDeal en deze vervolgens te storten op de exchange wallet. In stap 2 hebben we besloten om Litecoins te kopen, dus kopieert u het Litecoin adres vanuit uw Binance of Bitfinex account.
Via de website van Bitrush.nl kunt u nu Litecoins kopen met iDeal. Het kan een paar uur duren voordat de Litecoins daadwerkelijk worden verstuurd, maar momenteel is dit wel de beste optie als u met iDeal wilt betalen aangezien andere grote Nederlandse aanbieders zoals AnycoinDirect / BTCDirect / Litebit tijdelijk geen nieuwe klanten accepteren.
Plak uw wallet adres (van Binance of Bitfinex) in het veld “Uw litecoinadres” en controleer goed of u het volledige adres gekopieerd heeft. Als dit goed gegaan is, kunt u overgaan tot betaling. Daarna verstuurt Bitrush de Litecoins naar uw wallet adres.

Klik hier om Litecoins te kopen bij Bitrush

Stap 4: Litecoins verkopen, andere cryptocurrencies kopen
Zowel op Binance als op Bitfinex is het niet mogelijk om cryptocurrencies te kopen met Litecoins, maar u kunt er cryptocurrency kopen met Bitcoins. Wat u dus moet doen nadat uw Litecoins zijn gestort op uw exchange wallet, is de Litecoins verkopen voor Bitcoins op de desbetreffende exchange. Deze omwisseling is nagenoeg direct, en nadat u dit heeft gedaan heeft u een BTC saldo waarmee u iedere beschikbare cryptocurrency op Binance of Bitfinex kunt kopen.

Litecoins verkopen @ BinanceExchange -> Basic -> LTC / BTC -> Sell LTC

Litecoins verkopen @ BitfinexTrading -> Litecoin -> LTC/BTC -> Exchange Sell

Stap 5: handelen in cryptocurrencies!
U bent nu klaar om te handelen in cryptocurrencies. Vanaf uw Binance of Bitfinex account kunt u selecteren in welke cryptocurrency u wilt handelen. Omdat u nu al een cryptocurrency gestort en verkocht heeft via de exchange, gaan we er vanuit dat u de logica van het systeem begrijpt. Het kopen (en opnemen) van cryptocurrencies werkt precies hetzelfde.
Cryptostart wenst u veel succes toe, en mocht u er niet uitkomen dan staat het u vrij om contact op te nemen.

The post How-to: cryptocurrency kopen met iDeal tijdens “klantenstop” appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.