Hong Kong tikt crypto bedrijven op de vingers

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Hong Kong tikt crypto bedrijven op de vingers,

Ondanks het verbod in China, toont de autonome regio Hong Kong de laatste tijd een vooruitstrevende benadering voor crypto. Er is echter ook een andere kant aan de gunstige crypto regelgeving in de stadstaat.

De centrale bank van Hong Kong, de Hong Kong Monetary Authority (HKMA), heeft onlangs een dringende waarschuwing afgegeven aan crypto-bedrijven die zich onterecht voordoen als ‘banken’.

De toezichthouder van Hong Kong heeft opgemerkt dat sommige crypto-bedrijven zichzelf promoten met benamingen als cryptobank, cryptoactivabank, digitale activabank, digitale bank of digitale handelsbank. De HKMA benadrukt dat dergelijke praktijken in strijd zijn met de bankwetten van de regio.

Crypto bedrijven misleiden publiek

De crypto-bedrijven die in overtreding zijn, bieden vaak ook bankdiensten en/of bankrekeningen aan. Ze gebruiken het woord ‘deposito’s‘ om gelden van klanten te beschrijven. Ook adverteren deze bedrijven spaarplannen met een ‘laag risico met hoog rendement’.

Deze dubbelzinnige beschrijvingen kunnen de bevolking van Hong Kong misleiden, zegt de HKMA. Er wordt gesuggereerd dat deze cryptobedrijven zich voordoen als erkende banken, waar de bevolking veilig zijn geld aan kan toevertrouwen. Volgens de wet- en regelgeving in Hong Kong geldt dat alleen instellingen met de juiste vergunning bankactiviteiten te mogen uitoefenen.

Volgens de centrale bank van Hong Kong is het essentieel voor het publiek om te begrijpen dat deze crypto-bedrijven geen echte banken zijn. Daar komt bij kijken dat deze banken niet gereguleerd worden door de HKMA. Het geld dat de bevolking bij deze bedrijven plaatst, wordt niet beschermd door het depositobeschermingsstelsel van Hong Kong.

Hong Kong crypto vriendelijk in 2023

Hong Kong heeft niet alleen een sterke infrastructuur voor de groeiende crypto-industrie opgebouwd. Het herbergt ook een netwerk van crypto– en blockchain gerelateerde dienstverleners. Bovendien heft Hong Kong geen belasting op cryptoverdiensten, wat de aantrekkingskracht voor de crypto-industrie verder vergroot.

De strikte, maar toch progressieve regelgeving in Hong Kong, zorgt voor een bloeiende financiële sector in de regio. Volgens een recent onderzoek is de miljoenenstad een van de meest crypto-vriendelijke regio’s in 2023. Een belangrijke troef voor Hong Kong blijft de gunstige regelgeving omtrent cryptocurrencies.

,
Ondanks het verbod in China, toont de autonome regio Hong Kong de laatste tijd een vooruitstrevende benadering voor crypto. Er is echter ook een andere kant aan de gunstige crypto regelgeving in de stadstaat. De centrale bank van Hong Kong, de Hong Kong Monetary Authority (HKMA), heeft onlangs een dringende waarschuwing afgegeven aan crypto-bedrijven die […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com