Hoe de rijkste vrouw in Azië 30 miljard verloor in twee jaar tijd

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Hoe de rijkste vrouw in Azië 30 miljard verloor in twee jaar tijd,

Het lijkt haast onmogelijk: 28,6 milard dollar verliezen in twee jaar tijd. Het overkwam Yang Huiyan, eigenaar van een reusachtig Chinees vastgoedbedrijf. Het aandeel van Country Garden Holdings daalde de afgelopen jaren met maar liefst 94 procent. De Chinese schuldencrisis hakt er flink in en het vermogen van de voormalig rijkste vrouw van Azië bleef niet bespaard.

Multi-miljardair raakt 94% van vermogen kwijt

De afgelopen jaren verloren wel meer miljardairs hun vermogen. Denk aan Sam Bankman-Fried, voormalig CEO van de gevallen crypto exchange FTX. Hij verloor zelfs binnen 24 uur zijn gehele vermogen van 16 miljard dollar. Inmiddels wacht de beste man zijn proces af achter de tralies.

Yang Huiyan verloor nog meer: 28,6 miljard dollar om precies te zijn. Ze is de eigenaar van het Chinese Country Garden Holding. Het bedrijf was niet heel lang geleden nog de allergrootste vastgoedontwikkelaar in China. Zelfs groter dan het bekende Evergrande, dat recent een faillissement aanvroeg. 

Chinese vastgoedmarkt in het nauw: dreigt een volgend faillisement?

Maar ook Country Garden Holding heeft grote problemen door torenhoge schulden. Of het bedrijf deze kan aflossen is nog maar de vraag. Met 3 miljoen mensen in dienst en een schuld van miljarden zijn de belangen groot. Het bedrijf miste al twee betalingen en het heeft nog tot begin september om de schulden af te lossen. 

Vooralsnog houdt het bedrijf het het hoofd boven water. Het bedrijf van Yang Huiyan moet echter alle zeilen bijzetten omdat een faillisement dreigt. Yang Huiyan, die het bedrijf erfde van haar vader, zag haar vermogen de afgelopen jaren verdampen. Nog altijd wordt haar vermogen geschat op ruim 4 miljard dollar. 

Het faillissement van Evergrande, en ook de toestand van Country Garden Holdings, zijn tekenend voor de huidige economische status van China. De gehele Chinese vastgoedmarkt lijkt aan een zijden draadje te hangen en de wereld kijkt gespannen toe. Een crisis van proportie in China zou verregaande gevolgen kunnen hebben voor de wereldeconomie.

Country Garden’s Yang Huiyan saw her fortune slump $28.6 billion in over two years as the Chinese property developer edges towards a potential default.@RChoongWilkins breaks down what the company’s fate could tell us about the future of China’s economy https://t.co/hQcjNuLnwp pic.twitter.com/fcfBkwToNp

— Bloomberg Quicktake (@Quicktake) August 18, 2023

,
Het lijkt haast onmogelijk: 28,6 milard dollar verliezen in twee jaar tijd. Het overkwam Yang Huiyan, eigenaar van een reusachtig Chinees vastgoedbedrijf. Het aandeel van Country Garden Holdings daalde de afgelopen jaren met maar liefst 94 procent. De Chinese schuldencrisis hakt er flink in en het vermogen van de voormalig rijkste vrouw van Azië bleef […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.