Het potentieel van de cryptomarkt op lange termijn

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Op het ogenblik dat je ergens je geld in investeert is het altijd van belang om voor jezelf te proberen inschatten of het een waardevolle investering kan zijn voor de korte of de lange termijn. Dit geldt ook voor een investering in cryptocurrencies. Verschillende van de digitale munten die door de jaren heen op de markt zijn verschenen waren eigenlijk vooral bedoeld als experiment. Daar komt bij dat er ook heel wat cryptocurrency platformen bestaan zonder een duidelijke toekomststrategie. Vooraleer een investering te doen in bepaalde coins is het dan ook altijd van belang om voor jezelf uit te maken of je ze in je korte of je lange termijn portfolio gaat stoppen. Hoe je deze keuze het best kan maken vertellen we je op deze pagina.
De veteranen onder de cryptocurrencies
We kunnen ons perfect inbeelden dat mensen die hebben geïnvesteerd of nog willen investeren in cryptocurrencies zich elke dag opnieuw de vraag stellen wat nu precies het (resterende) potentieel is van de cryptomarkt op de middellange tot lange termijn. Met name Bitcoin, maar ook Ethereum en zelfs Litecoin en Dash hebben reeds dergelijke sprongen gemaakt dat het nog maar zeer de vraag is of de eindmeet niet reeds is bereikt. Wellicht hebben vroege Apple en Microsoft investeerders zich dezelfde vraag gesteld op het ogenblik dat hun aandelen na enkele succesvolle lanceringen de hoogte in schoten.
Met bovenstaande hebben we reeds een belangrijk gegeven kenbaar gemaakt. Kranten, overheden en klassieke financiële experts verklaren met name Bitcoin reeds jaren dood en begraven terwijl ze haar meest indrukwekkende koerssprong pas gedurende het voorbije jaar heeft gerealiseerd. Bovendien zien we dat ook verschillende altcoins stelselmatig verder bouwen aan de weg. Ze verbeteren hun platform, kiezen voor een doorontwikkeling van de mogelijkheden en pakken steevast uit met een duidelijke toekomststrategie. Een typerende naam die we hiervoor nog even willen aankaarten is Ethereum. Bekijk maar eens welke enorme groei dit platform heeft doorgemaakt samen met haar ETH token. Prachtig.
Na elke stijging volgt er wel een dip
Investeren in de cryptomarkt betekent dat je er voor kiest om een stuk van je kapitaal te beleggen in een uiterst volatiele markt. Dit zorgt er voor dat je rekening dient te houden met aanzienlijke fluctuaties die de waarde van je portfolio op een zeker ogenblik aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Het is niet voor niets dat de cryptomarkt een bijzondere populariteit geniet onder zogenaamde daytraders. Dit is in het bijzonder te wijten aan het feit dat een crypto na een dieptepunt te hebben bereikt wellicht terug aan een stijging werkt. Hierdoor is het vaak mogelijk om binnen een korte termijn een meerwaarde te realiseren op je investering. Er is echter meer. Ook de omgekeerde beweging kan namelijk voorvallen.
Een bekend voorbeeld is de koersexplosie die Ripple heeft doorgemaakt aan het einde van 2017 en aan het begin van 2018. Toen steeg de Ripple koers binnen slechts enkele dagen naar een indrukwekkende all time high waardoor ze zelfs de tweede plaats binnen de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies wist te claimen. Een kleine week later volgde echter een stevige dip toen bekend raakte dat CoinMarketCap niet langer de Zuid-Koreaanse exchanges in haar listing zou opnemen. De correctie die op dit nieuws volgde bracht de gecentraliseerde cryptovaluta terug met beide voeten op de grond. Toch blijft het potentieel van het Ripple platform aanzienlijk, niet in het minst omdat heel wat grote partijen er hun vertrouwen in hebben uitgesproken.
Wat is het langetermijnperspectief van de cryptomarkt?
Het jaar 2018 zal volgens heel wat experts een belangrijk sleutelmoment vormen. Het is dit jaar niet alleen er op of er onder voor Bitcoin, hetzelfde geldt eveneens voor alle altcoins die reeds over een bepaalde geschiedenis beschikken. Welke kant gaat het uit met Ethereum? Weet Ripple de verwachtingen in te lossen of gaat haar gecentraliseerde karakter haar dood betekenen? Wat kunnen we bovendien verwachten van andere potentieel krachtige cryptovaluta’s zoals Cardano, Monero, Litecoin en Stellar? Het zijn stuk voor stuk vragen waar we waarschijnlijk in de loop van dit jaar een antwoord op zullen krijgen. Enkele interessante perspectieven voor de cryptomarkt op de middellange tot lange termijn zijn alvast:
1. Een platform zoals Ethereum kent een ongelofelijk aantal interessante toepassingen waarvan er slechts een fractie van het potentieel tot dusver is benut.
2. Bitcoin heeft reeds laten zien dat de potentiële marktwaarde een stuk hoger ligt dan de huidige token prijs op moment van schrijven.
3. Verschillende grote markten in de wereld (onder meer in Azië) hebben diverse cryptovaluta’s reeds sterk omarmd. Zelfs het gesloten en angstige China heeft duidelijk aangegeven wel brood te zien in een gedecentraliseerd platform.
4. Ripple heeft als gecentraliseerde cryptovaluta de steun weten te verkrijgen van niet alleen verschillende grote bedrijven, maar ook gerenommeerde financiële instellingen.
Bovenstaande vier punten zijn slechts het topje van de ijsberg. Kijk bovendien ook eens naar de huidige globale market cap waar de hele cryptocurrencysector over beschikt. Met een huidige waarde van een slordige 728.854.252.960 Amerikaanse dollar kan er worden vastgesteld dat het een financiële sector is die niet zomaar zal verdwijnen.
Een gediversifieerd portfolio is een absolute vereiste
In het bijzonder wanneer je wenst te investeren in cryptocurrencies op lange termijn is het absoluut een vereiste om er voor te zorgen dat je een goed gediversifieerd portfolio hebt. Dit betekent dat er in eerste instantie een solide basis moet worden aangelegd met veteranen coins. Enkele voorbeelden waar je op dit vlak voor kan kiezen zijn:
• Bitcoin (BTC)
• Ethereum (ETH)
• Litecoin (LTC)
Wanneer je er voor kiest om een stukje van je investering te spreiden over deze cryptovaluta’s beschik je naar alle waarschijnlijkheid (geen garanties) over een solide basis. Om er voor te zorgen dat je ook op korte tot middellange termijn kan rekenen op een niet onaantrekkelijk rendement over je investering kan er nog voor worden geopteerd om te investeren in op dat ogenblik ondergewaardeerde munten. Ook vooraleer dit te doen zijn er echter enkele vragen die je aan jezelf moet stellen, namelijk:
• Uit welke mensen bestaat het team achter de cryptovaluta?
• Beschikt ze over een duidelijk whitepaper?
• Wat is het toekomstperspectief van het platform en de token?
• Welke zijn de mogelijke concurrenten die roet in het eten kunnen gooien?
Door goed je eigen onderzoek te doen is het zeker ook vandaag de dag nog altijd mogelijk om op de middellange tot lange termijn een aantrekkelijk rendement te behalen op je investering(en) in cryptocurrencies. Op het juiste moment in- en uitstappen is en blijft echter een cruciaal gegeven net als het realiseren van een optimale spreiding.
Het bericht Het potentieel van de cryptomarkt op lange termijn verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.