Het creëren van een lange en korte termijnportefeuille met cryptocurrencies

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Op het ogenblik dat je er voor gaat kiezen om te investeren in cryptocurrencies zijn er verschillende factoren waar je rekening mee zal moeten houden. Het is een algemeen en zeer belangrijk advies om in ieder geval nooit te investeren in cryptovaluta’s die je niet begrijpt. Verschillende platformen zijn behoorlijk complex waardoor het lang niet voor iedereen meteen duidelijk zal zijn hoe ze functioneren en welk potentieel er aan verbonden is. Een ander belangrijk aandachtspunt is terug te vinden in de waarde van de crypto op enerzijds de korte en anderzijds de lange termijn. In het meest optimale geval creëer je dan ook steeds niet één, maar wel twee verschillende soorten portefeuilles. Eén portefeuille is dan bestemd voor handelen op korte termijn (of bijvoorbeeld voor daytrading) terwijl de andere portefeuille kan worden aanzien als een vorm van investeren op middellange tot lange termijn.
Handelen in cryptocurrencies met een korte termijnportefeuille
Het merendeel van de mensen die een stukje van hun kapitaal willen investeren in cryptocurrencies doen dit in eerste instantie om er binnen korte termijn geld aan te verdienen. Handelen in cryptovaluta’s door middel van zogenaamde daytrading is dan ook erg populair. In dit geval wordt er, bijvoorbeeld vroeg in de ochtend ingestapt in een bepaalde cryptocurrency waarna de gemaakte investering aan het einde van de dag hopelijk met een aantrekkelijke winst terug kan worden verkocht. Cryptocurrencies lenen zich omwille van hun volatiele karakter uitstekend voor dergelijke vormen van beleggen of investeren. Het komt niet zelden voor dat één of meerdere altcoins binnen slechts één dag een rendement optekenen van ettelijke tientallen tot zelfs honderden procenten. Het spreekt voor zich dat er op dit vlak dan ook een bijzonder aantrekkelijk potentieel bestaat voor investeerders.
Het creëren van een korte termijnportefeuille
Ben jij ook iemand die in eerste instantie vooral snel wat extra geld wil proberen verdienen met cryptocurrencies? In dat geval zal je dus moeten overgaan tot het aanmaken van een korte termijnportefeuille. Het wordt steeds aangeraden om op dit vlak rekening te houden met de volgende drie belangrijke aandachtspunten:
Op het juiste moment investeren is cruciaal. Investeer je bij een koers die te hoog ligt, dan is de kans groot dat je binnen de korte termijn het vooropgestelde rendement niet weet te behalen.
Het rendement moet bij daytrading niet alleen voldoende hoog zijn om in de basis een mooie winst te kunnen realiseren, ze moet ook de gemaakte kosten voor je investering rechtvaardigen en indekken.
Indien je efficiënt wil kunnen handelen is het altijd interessant om je korte termijnportefeuille zo toegankelijk mogelijk te houden. Laat ze dan ook bij voorkeur op een (betrouwbare!) exchange staan waar je ze meteen kan verhandelen.
Voor elke investering in cryptocurrencies geldt altijd dat de koers niet alleen omhoog, maar ook omlaag kan gaan. Dit betekent dat je niet zomaar elke dag een grote winst zal weten te realiseren. Om het risico op een daling van de koers zo goed mogelijk in te kunnen schatten en om eventuele stevige pieken voor te zijn is het altijd een must om het actuele cryptocurrency nieuws op de voet te volgen. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat je het maximale potentieel zal kunnen halen uit je investering in cryptovaluta’s.
Investeren in cryptocurrencies voor de lange termijn, interessant of niet?
De manier waarop mensen naar cryptocurrencies en de hele achterliggende markt kijken vertoont enkele zeer aanzienlijke, onderlinge verschillen. De één ziet ze als een opportuniteit om snel rijk te worden terwijl heel wat andere investeerders vooral op de lange termijn denken. Dit zijn wellicht de mensen die op het einde van de rit met de mooiste, globale rendementen zullen gaan lopen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vroege investeerders in Bitcoin. Zij hebben door de jaren heen een ware explosie van de koers meegemaakt waardoor menig aantal van deze investeerders zich op vandaag geen financiële zorgen meer hoeven te maken. De cryptomarkt biedt op moment van schrijven volgens heel wat experts nog steeds dergelijke opportuniteiten, al zijn er uiteraard nooit garanties.
Op het ogenblik dat je er voor kiest om een cryptoportefeuille aan te leggen voor de langere termijn is het vooral van belang om niet al je eieren in dezelfde mand te leggen. Diversifiëren is één van de belangrijkste zaken waar je altijd als investeerder of belegger rekening mee dient te houden. Veel mensen die voor jou kwamen en er bijvoorbeeld voor kozen om al hun geld in één bepaald aandeel of bedrijf te investeren hebben er een zware financiële tol voor betaald. Dit is uiteraard iets wat je jouw zuurverdiende spaarcenten niet aan wil doen.
Diversifiëren als sleutel voor een succesvolle lange termijnportefeuille
Wie de cryptomarkt en het actuele nieuws een beetje volgt weet doorgaans perfect op welk ogenblik er zich een potentieel interessante opportuniteit voordoet. Uit het niets kan er dan ook zomaar een nieuwe airdrop worden aangekondigd die een waardevolle aanvulling kan vormen op jouw portefeuille. Er zijn echter ook een aantal cryptocurrencies die inmiddels zijn uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de markt. Deze kunnen (in zekere zin, want er zijn nooit garanties) worden aanzien als de fundering voor jouw portefeuille. We hebben het hier dan misschien nog niet zozeer over Bitcoin (al kan het uiteraard nooit kwaad om een hoeveelheid BTC te hebben staan), maar wat te denken van Ethereum (en Classic), Litecoin en zeker ook Ripple? Deze laatste is eigenlijk een cryptovaluta die iedereen in diens portefeuille zou moeten hebben zitten.
Niet alleen maar vaste waarden
Door enkel en alleen maar te kiezen voor vaste waarden voor je portefeuille op lange termijn wordt het potentieel uiteraard een beetje ondermijnd. Omwille van deze reden kan je, je investering in de vaste waarden van de cryptomarkt combineren met een kapitaalinjectie in projecten die volgens jou een mooie toekomst zijn toegedaan. Heel wat platformen hebben een zeer mooi project en bovendien ook een ervaren team van echte professionals achter zich. Denk hierbij aan namen zoals Ubiq, Verge, ReddCoin en TRON. Dit zijn uiteraard slechts enkele altcoins waar je naar kan kijken, maar het geeft wel aan dat er nog heel wat potentieel in de markt aanwezig is, niet in het minst omdat heel wat potentieel interessante altcoins op moment van schrijven nog sterk ondergewaardeerd zijn.
Maak gebruik van een hardware wallet voor je lange termijnportefeuille!
Tot slot geven we je graag nog even een belangrijk tip mee. Veel mensen die investeren in cryptocurrencies kiezen er (ook voor de lange termijn) voor om hun tokens op te slaan in een online wallet. Op zich is hier niets mis mee en kan je deze keuze uiteraard gewoon maken, maar anderzijds moet het gezegd dat een online wallet gebruiken ook altijd bepaalde risico’s met zich meebrengt. De tokens kunnen er bijvoorbeeld zomaar uit gestolen worden door hackers en ook de partij waarbij je de online wallet hebt aangemaakt kan er van vandaag op morgen de stekker uit trekken waardoor je, je portefeuille komt te verliezen. Gelukkig bestaat er een mogelijkheid om deze vervelende situaties te voorkomen.

Soorten hardware wallets
Er zijn inmiddels op de markt namelijk verschillende soorten hardware wallets verschenen die het mogelijk maken om je tokens weg van het internet op te kunnen slaan. Bekende voorbeelden van dergelijke systemen zijn bijvoorbeeld de Ledger Blue, de Ledger Nano S evenals de Trezor Wallet. Deze toestellen zijn in het bijzonder ontwikkeld voor het bijhouden van je portefeuille met cryptocurrencies. Door gebruik te maken van een hardware wallet wordt jij dan ook de enige persoon die verantwoordelijk is voor je cryptoportefeuille. Het enige nadeel is wel dat een hardware wallet in vergelijking met een online exemplaar betalend is. Kiezen voor de Ledger Nano S zorgt er echter voor dat je aan een beperkte investering van slechts 75 euro (iets minder) reeds voldoende hebt.
Ben je dus met andere woorden van plan om serieus in cryptocurrencies te investeren en wil je niet alleen een portefeuille aanmaken voor daytrading, maar wel (of ook) voor de lange termijn? In dat geval is er voor kiezen om gebruik te maken van een hardware wallet altijd een absolute aanrader!
Het bericht Het creëren van een lange en korte termijnportefeuille met cryptocurrencies verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.