Handelsvolume grote crypto beurs bereikt dieptepunt

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Handelsvolume grote crypto beurs bereikt dieptepunt,

Het handelsvolume op Binance.US, de Amerikaanse tak van de wereldwijde crypto exchange Binance, heeft in september een nieuw dieptepunt bereikt. Dit gebeurt te midden van uitdagingen zoals vertrekkende bestuursleden en aanhoudende druk van toezichthouders. Op 16 september bedroeg het handelsvolume slechts $5,09 miljoen. Het laagste volume voor de maand was op 9 september en kwam toen op slechts $2,97 miljoen uit. 

Volume grote crypto exchange op dieptepunt

Deze daling in handelsactiviteit is het gevolg van toenemende druk vanuit toezichthouders. Op 5 juni spande de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aan tegen zowel Binance als Binance.US. De SEC beschuldigt de entiteiten onder andere van de verkoop van niet-geregistreerde effecten en wash trading. Sinds de start van de rechtszaak heeft Binance.US de handel van meer dan 100 tokens stopgezet. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan een scherpe daling in de handelsactiviteit.

Het lijkt erop dat de problemen van Binance.US nog niet voorbij zijn. De SEC beschuldigde de exchange onlangs van het niet meewerken aan het lopende onderzoek. Zo zou de exchange het nalaten om voldoende documenten aan te leveren. De SEC heeft een rechterlijke uitspraak gevraagd om Binance.US te dwingen de benodigde documenten te verstrekken. Op 15 september gaf de rechter gehoor aan het verzoek van de SEC.

Nieuw leiderschap voor Binance

Daarnaast kampt Binance.US met interne problemen, waaronder het vertrek van CEO Brian Shroder en andere bestuursleden. In reactie op speculaties rond Shroder’s vertrek zei Changpeng  “CZ” Zhao, CEO van Binance, dat de executive een “verdiende pauze” nam. Het is goed mogelijk dat de vertrekken te maken hebben met de aanhoudende druk van autoriteiten.

CZ geeft aan dat de huidige problemen omtrent de regulatie een nieuw leiderschap vereisen voor Binance.US. Hij benadrukt dat de regulatie in de Verenigde Staten “snel evolueert en steeds vijandiger wordt”. Hij stelt dat Binance.US leiderschap nodig heeft dat is uitgerust met de vaardigheden om hiermee om te gaan. Het blijft vooralsnog een uitdaging voor Binance.US om te navigeren door het steeds complexere wetgevende klimaat in de Verenigde Staten. 

,
Het handelsvolume op Binance.US, de Amerikaanse tak van de wereldwijde crypto exchange Binance, heeft in september een nieuw dieptepunt bereikt. Dit gebeurt te midden van uitdagingen zoals vertrekkende bestuursleden en aanhoudende druk van toezichthouders. Op 16 september bedroeg het handelsvolume slechts $5,09 miljoen. Het laagste volume voor de maand was op 9 september en kwam […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com