Handelaren maken zich klaar voor volatiliteit, aldus Bitfinex

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Handelaren maken zich klaar voor volatiliteit, aldus Bitfinex,

Bitfinex verklaarde dat de impliciete volatiliteit die de historische metriek overtreft, aangeeft dat handelaren wilde prijsschommelingen voorzien in de nabije toekomst.

De nieuwste editie van het Bitfinex Alpha-rapport onthulde dat cryptocurrency-handelaren zich schrap zetten voor “onstuimige wateren” als gevolg van de plotselinge duik van Bitcoin (BTC) na een relatief saaie fase.

On-chain data, geanalyseerd door onderzoekers van crypto exchange Bitfinex, toonde een piek en een vlakke lijn in impliciete en historische volatiliteitsmetrieken, wat erop wijst dat handelaren hun strategieën hebben aangepast ter voorbereiding op naderende volatiliteit gedurende minstens de komende maand.

Onstuimige wateren in het verschiet

Vorige week liet de plotselinge duik van Bitcoin richting de $25.000 de markten in verwarring achter met meer dan $1 miljard aan liquidering van futures. De Bitcoin koers beleefde een opvallend rustige periode voordat hij daalde, terwijl handelaren zochten naar de volgende katalysator om een scherpe beweging in de markt te veroorzaken. Dit was duidelijk zichtbaar in de open interest-indicator van BTC, die een snelle piek registreerde in de dagen voorafgaand aan de plotselinge daling.

De neerwaartse beweging werd gevolgd door een aanzienlijke uitwissing van de open interest. Ongeveer $3 miljard aan open interest werd binnen enkele uren na de crash uitgewist. Bitfinex meldde dat dit een van de grootste dalingen van dagelijkse open interest was sinds december 2021, toen BTC zijn all-time high van $69.000 bereikte.

Hoewel de cryptogemeenschap speculeert over de specifieke reden voor de recente crash van Bitcoin prijs, hebben on-chain data opmerkelijke bewegingen laten zien in historische en impliciete volatiliteitsmetrieken, wat suggereert wat er in de komende weken verwacht kan worden.

De eerste maakt gebruik van historische gegevens om de vroegere beweging van een activaprijs weer te geven, terwijl de laatste een vooruitkijkende maatregel is die de verwachtingen van de markt over de toekomstige volatiliteit van een activum laat zien.

Bitcoin staat wilde prijsschommelingen te wachten

Het huidige marktscenario laat zien dat de impliciete volatiliteitsmetriek stijgt naar 40%, een stijgende trend in open interest voor Bitcoin-opties en een stabiele historische volatiliteitsindicator. Bitfinex verklaarde dat de impliciete volatiliteit die de historische metriek overtreft, aangeeft dat handelaren wilde prijsschommelingen voorzien. De beurs gaf het volgende aan:

“Historisch gezien was de prijs van Bitcoin enigszins voorspelbaar, maar deze verandering in HV wijst op een nieuwe turbulentie. Nog interessanter is dat het daaropvolgende afvlakken of stabiliseren van HV wijst op een marktacceptatie van deze verhoogde volatiliteit, wat aangeeft dat handelaren hun strategieën hebben aangepast aan dit ‘nieuwe normaal’ van verhoogde prijsschommelingen.”

Hoewel de verwachting toe te schrijven kan zijn aan verschillende factoren, waaronder macro-economische verschuivingen en veranderingen in regelgeving, blijft de onderliggende boodschap duidelijk: Er staan stormachtigere tijden te wachten op de cryptomarkt.

Het bericht Handelaren maken zich klaar voor volatiliteit, aldus Bitfinex verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Bitfinex verklaarde dat de impliciete volatiliteit die de historische metriek overtreft, aangeeft dat handelaren wilde prijsschommelingen voorzien in de nabije toekomst. De nieuwste editie van het Bitfinex Alpha-rapport onthulde dat cryptocurrency-handelaren zich schrap zetten voor “onstuimige wateren” als gevolg van de plotselinge duik van Bitcoin (BTC) na een relatief saaie fase. On-chain data, geanalyseerd door […]

Het bericht Handelaren maken zich klaar voor volatiliteit, aldus Bitfinex verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com