Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto,

De door de Noord-Koreaanse overheid gefinancierde Lazarus Group behaalde dit jaar aardig wat successen. In een rapport dat beveiligingsreus Elliptic gisteren publiceerde staat beschreven hoe de groep in 104 dagen tijd $240 miljoen aan crypto stal. 

Noord-Koreaanse hackers stelen $240 miljoen in 104 dagen

De Noord-Koreaanse overheidshackers staan bekend om hun grootschalige crypto hacks. In de afgelopen jaren heeft de groep veel investeerders getroffen. Een aantal van de grootste hacks die dit jaar hebben plaatsgevonden worden door de FBI toegeschreven aan de groep. 

In de afgelopen 104 dagen heeft de groep bijna $240 miljoen gestolen. Daaronder vallen de Atomic Wallet hack (schade: $100 miljoen), Alphapo hack (schade: $60 miljoen) en de Stake.com hack (schade: $41 miljoen). 

Vier dagen geleden is crypto exchange CoinEx door een hack getroffen. De schade wordt tussen de $53 miljoen en $55 miljoen geschat. De gestolen tokens werden overgemaakt naar een wallet waar ook gestolen coins van Stake.com naartoe zijn gestuurd. Er is dus genoeg reden om te vermoeden dat de Lazarus Group achter de hack zit.

Already identified as responsible for stealing almost $240m in crypto from four crypto entities since June 3rd, North Korean hacking group Lazarus is suspected of carrying out an attack on CoinEx on September 12. Read more: https://t.co/j2DpFXLGEA

— Elliptic (@elliptic) September 15, 2023

Lazarus verantwoordelijk voor vele grote crypto hacks

De CoinEx hack zou het totale gestolen bedrag in de afgelopen 104 dagen op $271,3 miljoen zetten. Tussen juni 2022 en juni dit jaar zijn er geen grote crypto hacks aan de groep toegeschreven. Dat maakt de vele hacks door de groep sinds juni dit jaar des te bijzonder. Het duidt een toename van activiteit aan voor de Noord-Koreaanse dreiging.

De groep is verantwoordelijk voor een aantal van de grootste hacks ooit uitgevoerd. Daaronder valt de Ronin Bridge hack, waarbij $540 miljoen werd buitgemaakt. Ook zat de groep achter de Harmony Horizon hack, met een totale schade van $100 miljoen. Beide hacks betroffen bridge protocols, die bekendstaan om hun kwetsbaarheid. 

Noord-Korea gebruikt de gestolen bedragen om wapenprogramma’s te financieren. Noord-Korea’s nucleair wapenprogramma is grotendeels met crypto gefinancierd. Ten opzichte van vorig jaar is de buit van Lazarus met 80% gedaald, maar of dat door verbeterde beveiliging komt valt te betwisten.

,
De door de Noord-Koreaanse overheid gefinancierde Lazarus Group behaalde dit jaar aardig wat successen. In een rapport dat beveiligingsreus Elliptic gisteren publiceerde staat beschreven hoe de groep in 104 dagen tijd $240 miljoen aan crypto stal.  Noord-Koreaanse hackers stelen $240 miljoen in 104 dagen De Noord-Koreaanse overheidshackers staan bekend om hun grootschalige crypto hacks. In […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com