Grote bedrijven accumuleren BTC in afwachting van Bitcoin ETF’s

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Grote bedrijven accumuleren BTC in afwachting van Bitcoin ETF’s,

Uit recente gegevens van de financiële instelling VanEck blijkt dat wereldwijd maar liefst 50 miljard dollar van de totale circulatie aan bitcoin (BTC) in bezit is van financiële instellingen. Dit is een indrukwekkend aantal en het lijkt erop dat allen wachten op de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF.

BTC statistieken liegen er niet om

Volgens VanEck, een toonaangevende assetmanager, tonen de meest recente cijfers aan dat instellingen een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin accumuleren. Deze trend is in lijn met het groeiende bewustzijn van de digitale valuta als een potentieel waardevolle activaklasse. Dit zou vooral ingezet worden om de inflatie tegen te gaan.

Een van de belangrijkste drijfveren achter deze accumulatie is de toenemende erkenning van bitcoin als een betrouwbaar en waardevol bezit. In een tijd van economische onzekerheid en inflatie, wordt bitcoin gezien als een middel om waarde te behouden en zelfs te laten groeien op de lange termijn.

De institutionele interesse in bitcoin heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Eerder waren het voornamelijk particuliere beleggers en early adopters die zich tot de cryptocurrency wendden. Nu zien we echter steeds meer traditionele financiële instellingen en grote beleggingsfondsen die bitcoin toevoegen aan hun portefeuilles. 

Dit heeft onder andere te maken met de toekomstige Spot Bitcoin ETF, waar onder andere VanEck op wacht en immers lyrisch over is. Zo verklaart het bedrijf dat bitcoin rendementen kan versterken zonder aanzienlijke risico’s in portefeuilles. Het bedrijf verwacht dat de prijs van deze digitale activa zal stijgen vóór en na de halving in het voorjaar van 2024.

Cruciale bitcoin update aanstaande

Een opmerkelijke ontwikkeling die ook met financiële instellingen te maken kan hebben is de introductie van de Bitcoin RGB Layer 2-upgrade. Deze upgrade zal de bruikbaarheid van het netwerk verbeteren door investeerders in staat te stellen obligaties en andere activa te ‘tokenizen’ met behulp van de bestaande structuur van het Bitcoin-netwerk.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission moet nog een ETF goedkeuren die direct gerelateerd is aan de huidige Bitcoinkoers. Analisten geloven dat zo’n ETF de voorkeur geniet voor het aanhouden van Bitcoin op langere termijn.

,
Uit recente gegevens van de financiële instelling VanEck blijkt dat wereldwijd maar liefst 50 miljard dollar van de totale circulatie aan bitcoin (BTC) in bezit is van financiële instellingen. Dit is een indrukwekkend aantal en het lijkt erop dat allen wachten op de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF. BTC statistieken liegen er niet om […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com