Grootste banken van VS omarmen crypto technologie

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Grootste banken van VS omarmen crypto technologie,

De twee vooraanstaande Amerikaanse banken CitiGroup en JPMorgan hebben zeer recent hun interesse getoond in het gebruik van blockchain-technologie. Blockchain, de technologie achter digitale valuta zoals Bitcoin (BTC), heeft hiermee de aandacht van de financiële wereld getrokken.

Het heeft de potentie om veilige, snelle en efficiënte transacties mogelijk te maken zonder tussenpersonen. Deze gebeurtenis weerspiegelt de toenemende interesse van traditionele financiële instellingen in de mogelijkheden van blockchain en cryptocurrencies.

CitiGroup lanceert blockchain betaalservice

Beide grootmachten onderzoeken de mogelijkheid om een blockchain te lanceren voor het stroomlijnen van grensoverschrijdende betalingen van zakelijke klanten. CitiGroup heeft een nieuw initiatief ontwikkeld genaamd Citi Token Services.

Deze service biedt klanten de mogelijkheid om 24 uur per dag toegang te krijgen tot hun digitale activa. Het biedt tevens mogelijkheden voor geautomatiseerde handelsfinanciering. Via deze service wil Citigroup de weg vrijmaken voor institutionele klanten die gebruik willen maken van real-time transacties en financiële diensten die altijd beschikbaar zijn.

Het hoofd Global Services van CitiGroup Shahmir Khaliq zegt hierover:

“Technologieën voor digitale activa hebben het potentieel om het gereguleerde financiële systeem te upgraden… De ontwikkeling van Citi Token Services maakt deel uit van onze reis om real-time, always-on, next generation transaction banking diensten te leveren aan onze institutionele klanten.”

Wil JPMorgan crypto betaalkaarten?

Ook JPMorgan, één van ’s werelds grootste banken, toont steeds meer interesse in blockchain-technologie. Naast het uitgeven zijn eigen JPM Coin, verkent de bank nu de mogelijkheid voor het uitgegeven van digitale depositokaarten. Dit zou vergelijkbaar kunnen zijn met de betaalkaarten die er nu zijn, maar dan volledig digitaal.

De grootste investeringsbank ter wereld begint zich geleidelijk aan open te stellen voor de wereld van crypto en blockchain. Ondanks de onduidelijke houding van de bank ten opzichte van crypto, is de grootse investeringsbank ter de wereld recentelijk een samenwerking aangegaan met zes Indiase banken.

Citigroup en JPMorgan laten zien dat blockchain-technologie steeds belangrijker wordt in de financiële wereld. Hoewel de technologie nog in ontwikkeling is, betekent dit dat we in de komende jaren veel veranderingen kunnen verwachten in hoe financiële transacties en diensten werken.

,
De twee vooraanstaande Amerikaanse banken CitiGroup en JPMorgan hebben zeer recent hun interesse getoond in het gebruik van blockchain-technologie. Blockchain, de technologie achter digitale valuta zoals Bitcoin (BTC), heeft hiermee de aandacht van de financiële wereld getrokken. Het heeft de potentie om veilige, snelle en efficiënte transacties mogelijk te maken zonder tussenpersonen. Deze gebeurtenis weerspiegelt […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.