Groestlcoin rebrand vote van 1 tot 15 juli 2018

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Wij zijn al een lange tijd fan van Groestlcoin. Het is een vooruitstrevende cryptovaluta. Groestlcoin heeft om de drie maanden een grote update. Ook is de munt Lightning Network ready en zijn transacties supersnel. Een klein nadeel van de munt vinden wij de naam. Groestlcoin is voor veel mensen lastig uit te spreken. De munt is vernoemd naar het algoritme dat het gebruikt. Het is tevens een traditioneel recept uit Oostenrijk. De Tiroler Gröstl is voor veel wintersportliefhebbers een echt begrip geworden. Toch zou een rebrand voor Groestlcoin niet slecht zijn. Daarom staat er van 1 tot 15 juli een rebrand vote gepland. Bezitters en investeerders kunnen in die periode stemmen of ze de naam van de munt willen veranderen. Dit heeft zowel voor- als nadelen. In deze blog bekijken we de rebrand stemming van GRS nader. We beginnen met een korte uitleg over wat Groestlcoin is.
Lees ook:
Groestlcoin coin review
Atomic Swap en GRS
Groestl een cryptovaluta met veel potentieel
Koop Groestlcoin direct met iDEAL!
Wat is Groestlcoin (GRS)?
Groestlcoin is een cryptovaluta die op 22 maart 2014 werd gelanceerd. Het heeft een focus op technologische vooruitgang. Zo heeft is het Lightning Network Ready en heeft het als eerste munt SEGWIT geactiveerd. Daarnaast richt Groestlcoin, met de afkorting GRS, zich op snelheid en veiligheid en heeft het nagenoeg geen transactiekosten. Het is een cryptocurrency met een focus op privacy en het brengt elke 3 maanden een grote nieuwe functionaliteit uit. Volgens de officiële website zijn de volgende zeven kenmerken belangrijk voor de munt:
ASIC Resistant
Privé transacties
Wallets op meerdere platformen, waaronder IOS
Hoge beloningen voor miners
Energievriendelijk
Een groeiende community
Actief development team
Rebrand vote
Tussen 1 en 15 juli 2018 kan men stemmen voor een rebrand. Bezitters kunnen dan stemmen of zij willen dat de munt een nieuw imago en naam gaat krijgen. Hoe dit precies gaat werken is nog niet bekend. Wel is bekend dat er zowel voor- als tegenstanders zijn. De ene persoon vindt de munt prima zoals het is. De naam maakt GRS juist bijzonder. Andere mensen vinden het een onduidelijke naam en denken niet dat de munt op deze manier kan strijden met andere munten als het gaat om massa adoptie. Hieronder een aantal voor- en nadelen die wij in de Groestlcoin community tegen zijn gekomen.
Voordelen
Rebrand kan de munt opnieuw introduceren bij mensen in de cryptowereld
De naam kan duidelijker en pakkender worden
Rebrand kan positief zijn voor de prijs. Zo is Lisk met 60% gestegen na de rebrand.
Een nieuwe naam kan duidelijk maken waar de munt voor staat. Nu lijkt het alsof alleen het Groestl algoritme vernieuwend is aan deze munt
Koop Groestlcoin direct met iDEAL!
Nadelen
GRS heeft nu een iOS wallet. Deze app moet opnieuw worden aangevraagd. Dit kan een lang proces zijn en het is niet zeker of zij deze iOS wallet weer terug krijgen.
Opnieuw listing aanvragen bij exchanges. Sommige exchanges nemen de nieuwe naam automatisch over. Er zijn echter ook exchanges waar dat niet zo is.
De naam is nu uniek, waarom veranderen?
Rebrands in het verleden
De volgende munten zijn voorbeelden van crypto rebrands van nu of in de toekomst:
VeChain naar VeChain Thor
Voxels naar RevolutionVR
RaiBlocks naar Nano
AntShares naar NEO
Voorgestelde namen
In de community – met name op de Groetlcoin Reddit (link)– zijn we een aantal leuke ideeën tegengekomen voor een nieuwe naam. Enkele leuke voorbeelden:
Hygge
Gravity, met als afkorting G. “Ik heb net 10G’s gekocht”.
Gig/Giga
G
Gauss, vernoemd naar de Duitse wiskundige Carl Friedrich Gauss
Atom
Plasma
Bolt
Exos
Gamma
Mystic
Gcoin
Het bericht Groestlcoin rebrand vote van 1 tot 15 juli 2018 verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.