Groestlcoin Coin Review: Beoordeling en voorspelling toekomst

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Groestlcoin is volgens veel mensen een zeer ondergewaardeerde munt. Voor ons hoog tijd om deze munt uitgebreid te bekijken in onze reeks van Coin Reviews. Het is een cryptovaluta die al in 2014 werd geïntroduceerd. Toen wij de website bekeken waren we al onder de indruk van alle nieuwe technieken die al ingevoerd zijn. Zo is Groestlcoin (GRS) Lightning Network Ready, heeft het bijna geen transactiekosten en is het een van de snelste munten qua transacties. Ook was het de eerste cryptovaluta waarbij SEGWIT werd geactiveerd. In deze coin review beoordelen we GRS op punten zoals: Techniek, code, teamgrootte, activiteit op sociale media, community, koers en nog veel meer. Ook doen wij een voorspelling voor de toekomst. We beginnen eerst met een korte uitleg en introductie van deze – schijnbaar – zeer ondergewaardeerde cryptocurrency.
Wat is Groestlcoin
Groestlcoin is een cryptovaluta die op 22 maart 2014 werd gelanceerd. Het heeft een focus op technologische vooruitgang. Zo heeft is het Lightning Network Ready en heeft het als eerste munt SEGWIT geactiveerd. Daarnaast richt Groestlcoin, met de afkorting GRS, zich op snelheid en veiligheid en heeft het nagenoeg geen transactiekosten. Het is een cryptocurrency met een focus op privacy en het brengt elke 3 maanden een grote nieuwe functionaliteit uit. Volgens de officiële website zijn de volgende zeven kenmerken belangrijk voor de munt:
ASIC Resistant
Privé transacties
Wallets op meerdere platformen, waaronder IOS
Hoge beloningen voor miners
Energievriendelijk
Een groeiende community
Actief development team
Wat betekent Groestlcoin?
Gröstl is een Oostenrijks gerecht, dat volgens bezoekers van 24kitchen 4 sterren krijgt en binnen de categorie “Makkelijk” valt. Bekendste naam van het gerecht in Nederland is Tiroler Gröstl. Het is voornamelijk onder wintersporters geliefd. Bij de cryptovaluta is de letter ö vervangen door het Deense ø. De munt maakt gebruik van de Grøestl hash functie. Eigenlijk betekent de munt dus Hashcoin. Veel mensen in de community willen een naamswijziging voor de munt. Zij menen dat de naam van een munt een belangrijk onderdeel van het merk is. Groestlcoin is voor veel mensen te onduidelijk en lastig uit te spreken. Een stemming onder de community van Groestlcoin staat ergens deze zomer op het programma. Nadelen zijn dan wel dat de wallets opnieuw door Apple gekeurd moeten worden en dat sommige exchanges willen dat de coin opnieuw aangemeld wordt. Dat Groestl een iOS wallet heeft wordt juist gezien als een enorm pluspunt. Bij veel munten ontbreekt dit namelijk.
Team achter de munt
Het Groestlcoin team heeft meer dan 20 leden die – naar eigen zeggen – hard aan het werk zijn aan de munt. Net als we bij onze Verge review hebben geschreven, heeft Groestlcoin geen officiële LinkedIn links of foto’s bij de teamleden op de officiële website staan. De namen van de teamleden linken naar hun profiel op de populaire BitcoinTalk website. De bedenker van de munt noemt zich Gruve_P, maar heet eigenlijk Igor. Leuk feitje: Hij komt uit Nederland. Op de teampagina van de officiële Groestlcoin website wordt zijn naam gelinkt naar het profiel van Gruve_p op Bitcointalk. Aan de ene kant is het logisch dat een privacy georiënteerde munt geen foto’s of LinkedIn profielen openbaar maakt van de teamleden. Aan de andere kant zien wij dit vaak wel als een minpunt, omdat je de ervaringen van de teamleden niet na kan gaan. Het maakt een groot verschil als iemand met jarenlange ervaring in bijvoorbeeld blockchain, IT of de financiële wereld werkzaam is binnen een team.

Activiteit op sociale media
Groestlcoin is zeer actief op meerdere sociale media platformen. Zo plaatsen ze op Facebook gemiddeld om de dag een bericht. Dit is meer dan we gemiddeld bij andere munten zien. Op het moment heeft de pagina bijna 9000 likes. Op Twitter is @GroestlcoinTeam dagelijks hyperactief. Ook persoonlijke berichten worden vaak dezelfde dag van een antwoord voorzien. Op het Groestlcoin GRS YouTube-kanaal staan slechts 4 video’s en is het met 103 abonnees onder het gemiddelde. Ook zijn zij actief op: Discord, Reddit en Telegram.
Groestlcoin productsterkte
Sociale media en teamsterkte vormen slechts een kleine factor van onze coin reviews. Belangrijker vinden wij het product zelf. Groestlcoin heeft – naar onze mening- een zeer sterk product. De code is open source en inzichtelijk via GitHub. Ze hebben een veelbelovende roadmap en brengen om de zoveel tijd een grote nieuwe functionaliteit uit. Groestl loopt vaak voor op andere munten als het gaat om invoeren van nieuwe functies. Op de website staat dat de munt erg snel is en dat er nagenoeg geen transactiekosten zijn. Dit hebben wij uitgetest in onze blog over “Hoe snel is Groestlcoin”. Deze belofte komen ze zeker na.
Beschikbaarheid Groestlcoin kopen
Wij beoordelen munten in onze coin reviews ook op beschikbaarheid. Als bijvoorbeeld een munt uit 2014 slechts op één exchange te verkrijgen is, is dat zeer negatief. Groestlcoin is echter op veel plekken te kopen. Het is beschikbaar op grote exchanges zoals Binance, Bittrex en Cryptopia. Je kan hier Groestlcoin kopen met Bitcoin en bij Binance ook met Ethereum. Als je dit wilt doen, kun je via de onderstaande aanbieders deze valuta goed kopen. Bij Litebit (maak direct een gratis account aan) kun je GRS direct met iDEAL kopen.
Bitvavo Bekijk
Litebit Bekijk
Bitonic Bekijk
BTC Direct Bekijk
Anycoin Direct Bekijk
Changelly Bekijk
Bitvavo is op het moment de beste en gemakkelijkste manier om cryptogeld te kopen. Lees onze Bitvavo review voor meer info. Of ga direct naar Bitvavo
Groestlcoin voorspelling en toekomst
De techniek achter Groestlcoin (GRS) zit goed in elkaar. De code op GitHub is door experts als goed beoordeelt. Wij hebben hier ook naar gekeken en hebben er geen aanmerkingen op. Groestl loopt op veel punten voor op andere munten. Ze implementeren erg snel belangrijke functies, waar andere coins een stuk langer over doen. De munt is ASIC resistant en kan op een zuinige manier gemined worden. De munt is zeer ondergewaardeerd en heeft in de afgelopen maanden op het dieptepunt zelfs €0,21 aangetikt. Op het moment van schrijven is de Groestlcoin koers weer ruim boven de €1,20. Wat de toekomst gaat brengen is onduidelijk. Wie weet wat een Groestlcoin rebrand kan gaan doen voor de koers. Als deze rebrand er niet komt, dan heeft het nog de potentie om een grote munt te worden. Wij voorspellen een rooskleurige toekomst voor Groestlcoin en denken dat er zeker ruimte is en blijft voor deze snelle munt.
Groestlcoin review en conclusie
Het bericht Groestlcoin Coin Review: Beoordeling en voorspelling toekomst verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.