GoudKoorts: ECB verhoogt rente wegens economisch bloedbad

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

GoudKoorts: ECB verhoogt rente wegens economisch bloedbad,

In een recente aflevering van GoudKoorts, gepresenteerd door Gold Republic, bespreekt Bart de huidige economische situatie en de impact op goud en zilver. De aflevering begint met een blik op de goud- en zilverkoers, die respectievelijk op €57.800 en €697 per kilo staan.

ECB verhoogt rente, vakbonden willen loonsverhoging

Allereerst bespreekt Bart de recente beslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente te verhogen naar 4%. Hij benadrukt de impact van jarenlange lage rentetarieven op de economie. 

Bart suggereert dat de schuldenlast moet worden verminderd en overheden fiscale maatregelen moeten nemen om de economie te herbalanceren. Als een mogelijke oplossing ziet hij de herintroductie van de goudstandaard.

Daarnaast bespreekt hij de inflatie. Vakbonden, zoals CNV, pleiten voor een loonsverhoging van 10% om het verlies van koopkracht te compenseren. Brands waarschuwt voor een loon-prijs spiraal en suggereert dat centrale banken de rente weer kunnen verlagen als stagflatie dreigt.

Tot slot kondigt hij aan dat prijzen worden weggegeven aan de kijkers. Hij sluit af door te zeggen dat ze bij 30.000 abonnees opnieuw zullen trakteren.

Het mogelijke effect op de goud prijs

De bovenstaande ontwikkelingen zijn een mogelijk teken van financiële chaos. Een van de activaklassen waar investeerders vaak naar kijken als veilige haven in dergelijke economisch onzekere tijden is goud. Het is dan ook interessant om goud te onderzoeken als mogelijk onderdeel van een investeringsportfolio.

Gold Republic, een Nederlands goudplatform, biedt nieuwe klanten een welkomstbonus. Elke nieuwe klant die via deze link een account aanmaakt ontvangt 1 gram goud ter waarde van 56 euro gratis. Eerst meer lezen over Gold Republic? Lees hier de Gold Republic review op Crypto Insiders.

,
In een recente aflevering van GoudKoorts, gepresenteerd door Gold Republic, bespreekt Bart de huidige economische situatie en de impact op goud en zilver. De aflevering begint met een blik op de goud- en zilverkoers, die respectievelijk op €57.800 en €697 per kilo staan. ECB verhoogt rente, vakbonden willen loonsverhoging Allereerst bespreekt Bart de recente beslissing […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.