Google vindt crypto koersen niet belangrijk, zegt topman in interview

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Google vindt crypto koersen niet belangrijk, zegt topman in interview,

Grote technologiebedrijven hebben de afgelopen maanden al verschillende samenwerkingsverbanden met crypto-bedrijven en protocollen aangekondigd. Google is uiteraard niet achtergebleven. Maar crypto-investeerders geven hun aandacht aan het verkeerde, vindt Google Clouds directeur van de Web 3.0-afdeling, James Tromans.

Google-topman waarschuwt voor speculatie

In een interview met Cointelegraph legt Tromans uit dat de crypto-industrie veel te veel let op vraag en aanbod voor de token van een protocol, en te weinig op welke problemen het precies oplost.

Ik wil er graag voor zorgen dat we niet meer praten over Web 3 als tokens en speculatie op tokens. Dat is niet wat Web 3 is,” aldus de topman. In plaats daarvan zou de industrie op het doeleinde van het bedrijf en de blockchain moeten focussen. Dat is immers waar al het nut zijn, vindt Tromans.

Google Cloud heeft verschillende blockchain-diensten. Zo kunnen gebruikers met Blockchain Node Engine relatief gemakkelijk een blockchain-node opzetten om smart contracts te maken en om blockchain-data op te vragen. Ondanks de bearmarkt is er veel vraag naar deze dienst.

Met name bedrijven buiten de crypto-wereld zouden meer interesse hebben gekregen, omdat ze efficiënter willen worden, kosten willen reduceren en sneller willen innoveren. De meeste bedrijven willen simpele financiële problemen efficiënter oplossen, zoals op boekhoudkundig vlak.

Blockchain nog niet genoeg geïntegreerd

Toch denkt de directeur dat blockchain vermoedelijk niet snel massa-adoptie zal zien, want daar is de gebruikerservaring nog niet goed genoeg voor. De meeste potentiële eindgebruikers hebben namelijk geen programmeerkennis en begrijpen niet hoe blockchains werken.

Dat betekent dat blockchain geïntegreerd moet worden in de diensten die bedrijven willen gebruiken en dus praktisch onzichtbaar moet zijn. Als je een webbrowser gebruikt, dan gebruik je geavanceerde technologie zoals TCP-IP en HTTPS. Bijna niemand weet wat dit inhoudt,” legt hij uit.

Google heeft interesse in crypto en blockchain

Google is geen vreemde van investeren in crypto-bedrijven en van het integreren van crypto en blockchain in zijn eigen diensten. Zo is het sinds vorig jaar zelf een validator op Solana (SOL), en is deze blockchain toegevoegd aan de Blockchain Node Engine. Dit jaar kondigde het ook een samenwerkingsverband met Tezos aan en toonde het interesse in Bitcoins Lightning Network.

,
Grote technologiebedrijven hebben de afgelopen maanden al verschillende samenwerkingsverbanden met crypto-bedrijven en protocollen aangekondigd. Google is uiteraard niet achtergebleven. Maar crypto-investeerders geven hun aandacht aan het verkeerde, vindt Google Clouds directeur van de Web 3.0-afdeling, James Tromans. Google-topman waarschuwt voor speculatie In een interview met Cointelegraph legt Tromans uit dat de crypto-industrie veel te veel […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com