Gevallen crypto baas leeft op alleen water en brood in cel

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Gevallen crypto baas leeft op alleen water en brood in cel,

Eerder deze maand werd de borgtocht van de voormalig CEO van de ingestorte crypto beurs FTX, Sam Bankman-Fried, ingetrokken. Hij hield zich niet aan de afspraken en probeerde potentiële getuigen te beïnvloeden. Na herhaalde waarschuwingen was de maat vol. Bankman-Fried zal zijn proces, dat in oktober zal beginnen, achter de tralies moeten afwachten. 

Volgens zijn advocaten wordt Bankman-Fried zeer slecht behandeld in de gevangenis. Zo krijgt hij enkel water met brood en pindakaas voorgeschoteld. Ook krijgt hij zijn voorgeschreven medicijnen niet. Dit bericht Inner City Press via Twitter.

Geen vegetarisch dieet voor ex-FTX topman

De advocaten beklagen zich bij de rechter over de toestand van Bankman-Fried. Het is onacceptabel dat hij zo wordt behandeld, aldus de advocaten. De reden dat hij enkel brood, water en soms wat pindakaas eetm is omdat de gevangenis hem geen vlees-vrij dieet kan voorschotelen. Bankman-Fried is namelijk veganistisch.

Ook heeft de voormalig crypto magnaat een serieus tekort aan medicijnen. Hij gebruikt voorgeschreven Adderall, een medicijn dat vaak wordt gebruikt voor mensen met ADHD. Volgens zijn advocaten heeft hij al elf dagen geen medicijnen gehad.

De rechter heeft aangegeven een kijkje te nemen naar de situatie. De advocaten eisen verandering. Zo zou Bankman-Fried zich onder de huidige omstandigheden niet kunnen voorbereiden op zijn aanstaande proces.

“Onze cliënt kan zich niet voorbereiden op zijn proces. Hij zit sinds 11 augustus vast. We hebben 11 dagen lang geen voorbereidingen kunnen doen, en dit zes weken voor het proces. We hebben nog geen goede oplossing aangeboden gekregen.”

Voormalig crypto magnaat SBF pleit opnieuw onschuldig

Daarnaast pleit Bankman-Fried opnieuw onschuldig tegen alle aanklachten. Dit deed hij eerder dit jaar ook al, maar de aanklagers hebben een vernieuwde aanklacht ingediend. Na onderzoek zijn sommige aanklachten geschrapt en zijn er nieuwe bij gekomen. Zeven aanklachten van fraude en witwassen hangen hem boven het hoofd. 

Zoals gezegd gaat in oktober zijn proces van start. Een makkelijke klus wordt het zeker niet voor zijn advocaten. Meerdere voormalige werknemers van FTX bekenden al schuld en zullen waarschijnlijk getuigen tegen Bankman-Fried. 

,
Eerder deze maand werd de borgtocht van de voormalig CEO van de ingestorte crypto beurs FTX, Sam Bankman-Fried, ingetrokken. Hij hield zich niet aan de afspraken en probeerde potentiële getuigen te beïnvloeden. Na herhaalde waarschuwingen was de maat vol. Bankman-Fried zal zijn proces, dat in oktober zal beginnen, achter de tralies moeten afwachten.  Volgens zijn […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com