FTX-portaal voor klantenclaims hervat werkzaamheden

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

FTX-portaal voor klantenclaims hervat werkzaamheden,

Volgens recente rapporten heeft het failliete FTX-portaal voor klantenclaims zijn activiteiten hervat na een ernstige cyberbeveiligingsinbreuk. Door de bevroren accounts opnieuw te activeren en de activiteiten te hervatten, verzekerde FTX de implementatie van strengere beveiligingsmaatregelen.

Eerder, in augustus 2023, werd vastgesteld dat de claimsagent Kroll het slachtoffer was geworden van een cyberbeveiligingsaanval die “niet-gevoelige klantgegevens van bepaalde eisers in de lopende faillissementszaak” had gecompromitteerd. Na het incident kondigde FTX de “voorzorgsmaatregel” aan om de getroffen accounts tijdelijk te bevriezen, waarbij werd bevestigd dat het portaal veilig bleef en dat er geen FTX-wachtwoorden of KYC-informatie waren blootgelegd.

Hoewel het beveiligingsincident naar verluidt niet-gevoelige klantgegevens heeft blootgelegd, verzekerde het platform dat fondsen en accountwachtwoorden onaangetast waren. In een gedetailleerde verklaring lichtte Kroll het beveiligingslek toe dat gericht was op een T-Mobile US-account van een Kroll-medewerker. Het apparaat van de agent werd gehackt met behulp van de “zeer geavanceerde SIM-swapping” methode. Het bericht luidde:

“Als gevolg daarvan lijkt het erop dat de dreigingsactor toegang heeft gekregen tot bepaalde bestanden met persoonlijke informatie van faillissementsaanvragers in de zaken van BlockFi, FTX en Genesis.”

In een tweet van 17 september kondigde FTX de terugkeer van het claimportaal aan, met aanvullende beveiligingsmaatregelen in een poging verdere mogelijke aanvallen te blokkeren. Het bedrijf informeerde zijn klanten dat ze claims konden blijven indienen in het portaal en dat er geen systemen waren getroffen door de hack, waarbij werd herhaald dat het bevriezen van accounts slechts een “voorzorgsmaatregel” was.

FTX provided the following update regarding the recent Kroll cybersecurity incident. Claimants may now resume activities on our platform: https://t.co/DkYi2hDLbI. pic.twitter.com/Nfob4QQxjv

— FTX (@FTX_Official) September 16, 2023

Daarnaast in gerelateerd nieuws kreeg FTX vorige week toestemming om $3,4 miljard aan crypto-activa te liquideren om de terugbetaling van schuldeisers te vergemakkelijken. Het nieuws zorgde voor opschudding in de gemeenschap, aangezien experts een langdurige onzekerheid op de markt voorspelden, vooral met betrekking tot de topcryptocurrency Solana (SOL).

Het bericht FTX-portaal voor klantenclaims hervat werkzaamheden verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Volgens recente rapporten heeft het failliete FTX-portaal voor klantenclaims zijn activiteiten hervat na een ernstige cyberbeveiligingsinbreuk. Door de bevroren accounts opnieuw te activeren en de activiteiten te hervatten, verzekerde FTX de implementatie van strengere beveiligingsmaatregelen. Eerder, in augustus 2023, werd vastgesteld dat de claimsagent Kroll het slachtoffer was geworden van een cyberbeveiligingsaanval die “niet-gevoelige klantgegevens […]

Het bericht FTX-portaal voor klantenclaims hervat werkzaamheden verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.