Fraudeclaim tegen crypto gigant explodeert naar $3 miljard

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Fraudeclaim tegen crypto gigant explodeert naar $3 miljard,

De strijdt tussen de openbaar aanklager van New York en de Digital Currency Group (DCG) laait verder op.

Wat begon als een aanklacht van $1 miljard, is nu uitgegroeid naar een rechtszaak van maar liefst $3 miljard.

Honderdduizenden crypto beleggers eisen $3 miljard

Deze extreme verhoging volgt nadat meerdere institutionele investeerders naar voren zijn gekomen met nieuwe claims tegen Genesis, het enorme crypto leenbedrijf dat valt onder de DCG.

DCG wordt nu geconfronteerd met beschuldigingen van fraude en bedrog van honderdduizenden investeerders.

De fraudezaak is grotendeels gebaseerd op het feit dat zowel institutionele als particuliere beleggers zich misleid voelen door de DCG.

Ze zijn van mening dat de crypto bedrijven, die verbonden zijn aan de DCG, hadden overdreven hoe veilig hun investeringen waren. Nu blijkt dat de schade nog veel groter is dan aanvankelijk werd gedacht.

DCG, Genesis en Gemini: hart van de rechtszaak

Het hart van deze rechtszaak ligt bij het zogenaamde ‘Earn’ programma van Gemini, de grote crypto beurs van de bekende Winklevoss tweeling.

Gemini en Genesis werkten samen en beloofden aan investeerders een zeer ‘laag risico’ in het Earn programma. Met het programma kunnen beleggers rendement verdienen door hun crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te stallen bij Gemini. Daarmee leen je als het ware de crypto in ruil voor rendement.

Toen begon echter de crypto winter van 2022, een zwaar jaar voor de markt. Veel koersen maakten een harde duik en meerdere bedrijven gingen ten onder, waaronder grote partijen als FTX, Terra (LUNA) en het eerdergenoemde Genesis.

Mede door het faillissement van Genesis, kwamen de duistere kanten van de beloftes aan het licht. Veel partijen waren overleveraged. Ze waren als het ware aan het gokken met klantentegoeden, maar toen de markt hard daalde, werden de verliezen te groot.

Volgens DCG is de openbaar aanklager van New York, New York Attorney General Letitia James, slechts op zoek naar sensatie. James heeft echter een hoge mate van succes behaald in de laatste jaren in dit soort zaken.

Een klap van $3 miljard zou hard aankomen bij DCG en voor liquiditeitsproblemen kunnen zorgen.

Naast Genesis zijn ook CoinDesk, een bekend nieuwsplatform, en Grayscale Investments, de grootste crypto fondsbeheerder ter wereld, onderdeel van de DCG.

Het bericht Fraudeclaim tegen crypto gigant explodeert naar $3 miljard verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Fraudeclaim tegen crypto gigant explodeert naar $3 miljard verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.