FBI neemt bijna $2 miljoen aan cryptocurrencies in beslag

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

FBI neemt bijna $2 miljoen aan cryptocurrencies in beslag,

In een recent rapport van de FBI kunnen we zien dat ze ongeveer $1,7 miljoen aan cryptocurrencies in beslag hebben genomen tussen de maart en mei 2023. In een poging om illegale activiteiten te bestrijden, heeft de FBI cryptovermogens in beslag genomen.

De instantie meldde dat het merendeel van de inbeslagnames in ether plaatsvond, waarbij tokens ter waarde van $800.000 in beslag werden genomen. Ongeveer $147.000 aan Bitcoin (BTC), $307.000 aan Tether (USDT), $469.000 aan Dai (DAI) en $20.000 aan Monero (XMR). De FBI slaagde in om $200 aan Dogecoin (DOGE) in beslag te nemen.

Uit het rapport kunnen we zien dat de meeste inbeslagnames afkomstig van Binance-accountswaren. De grootste inbeslagname vond plaats in het Oostelijk district van Virginia, in de vorm van $463.811 aan Ethereum (ETH). De instantie meldde dat de meeste inbeslagnames plaatsvonden in Florida en Virginia. De FBI nam ook digitale activa in beslag in Arizona, Californië, Connecticut, Georgia, Minnesota, Nebraska, New Mexico, New Jersey, New Hampshire, Illinois, Massachusetts, Louisiana, New York, Ohio, Pennsylvania en Oklahoma.

In zijn indiening zei de instantie dat de inbeslagnames van activa het gevolg waren van schendingen van federale voorschriften:

“Het Federal Bureau of Investigation (FBI) maakt bekend dat het onderstaande eigendommen in beslag zijn genomen voor federale verbeurdverklaring wegens schending van federale wetgeving.”

De FBI heeft strenger opgetreden tegen digitale activa die worden gebruikt voor illegale activiteiten. In februari kondigde de instantie aan dat het verschillende cryptocurrencies, digitale activa en NFT’s ter waarde van ongeveer $250.000 in beslag had genomen op twee verschillende locaties in de VS. De instantie kondigde ook in maart aan dat het een onderzoek was gestart naar Do Kwon en Terraform Labs.

Het bericht FBI neemt bijna $2 miljoen aan cryptocurrencies in beslag verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

In een recent rapport van de FBI kunnen we zien dat ze ongeveer $1,7 miljoen aan cryptocurrencies in beslag hebben genomen tussen de maart en mei 2023. In een poging om illegale activiteiten te bestrijden, heeft de FBI cryptovermogens in beslag genomen. De instantie meldde dat het merendeel van de inbeslagnames in ether plaatsvond, waarbij […]

Het bericht FBI neemt bijna $2 miljoen aan cryptocurrencies in beslag verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.