Failliete crypto beurs verspilt $50 miljoen per maand

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Failliete crypto beurs verspilt $50 miljoen per maand,

In november vorig jaar ging de grote crypto exchange FTX ten onder. Maar sindsdien is het beursplatform verwikkeld in talloze rechtszaken. Dat zijn rechtszaken met andere crypto bedrijven, maar zoals bekend, wordt ook voormalig topman Sam Bankman-Fried aangeklaagd. Dit blijkt een zeer kostbaar proces te worden.  

De kosten voor deze rechtszaken bedragen maar liefst 50 miljoen per maand, oftewel 1,5 miljoen per dag. Dit geld belandt in de zakken van advocaten en andere professionals en dat zit de schuldeisers natuurlijk niet lekker. Elke dollar die wordt uitgegeven is een dollar die niet naar de schuldeisers gaat. FTX klanten wachten nog altijd op hun geld.

Failliete crypto beurs maakt torenhoge kosten

In een faillissement hoorzitting op woensdag beklaagde het comité van schuldeisers zich over de absurde kosten.

“Ze hebben de kosten inmiddels laten oplopen tot 50 miljoen per maand in vergoedingen, met letterlijk honderden advocaten, financiële adviseurs en accountants fulltime in dienst. Elke dollar die zij ontvangen is in feite een dollar die schuldeisers niet krijgen.”

Aldus Kris Hansen, de advocaat die het comité vertegenwoordigt. Twee maanden geleden kwamen die astronomische kosten aan het licht toen een werknemer van een ander advocatenbureau door de kosten van FTX heen bladerde. Hij concludeerde toen dat de kosten tijdens de eerste zeven maanden na de val van FTX 200 miljoen dollar bedroegen.

Wel wees hij op de bewonderenswaardige inspanning die mensen leverden om geld van schuldeisers boven water te krijgen. Vooralsnog staan de voormalig klanten van FTX met lege handen. Of zij ooit nog hun geld terug zien is nog maar de vraag.

Het lot van FTX topman SBF

Zoals bekend wordt voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, aangeklaagd. Er hangen hem zeven aanklachten van fraude en witwassen boven het hoofd. Tot voor kort verbleef hij op borgtocht in zijn ouderlijk huis. Deze borgtocht is echter recent ingetrokken. Hij was in vrijheid klaarblijkelijk niet te vertrouwen. Hij heeft namelijk meerdere malen geprobeerd potentiële getuigen te beïnvloeden. Bankman-Fried zal zijn proces, dat in oktober van start gaat, in gevangenschap moeten afwachten.

Deze week kwam naar buiten dat Bankman-Fried onder erbarmelijke omstandigheden achter tralies verblijft. Zo zou hij volgens zijn advocaten enkel water, brood en soms wat pindakaas te eten krijgen. Hij is namelijk veganistisch en de gevangenis heeft geen speciaal menu voor hem. Ook zou hij al elf dagen zijn voorgeschreven medicijnen niet hebben ontvangen.

Het is geen beste situatie dus, maar de voormalig klanten van FTX zullen waarschijnlijk het lot van Bankman-Fried niet betreuren.

,
In november vorig jaar ging de grote crypto exchange FTX ten onder. Maar sindsdien is het beursplatform verwikkeld in talloze rechtszaken. Dat zijn rechtszaken met andere crypto bedrijven, maar zoals bekend, wordt ook voormalig topman Sam Bankman-Fried aangeklaagd. Dit blijkt een zeer kostbaar proces te worden.   De kosten voor deze rechtszaken bedragen maar liefst 50 […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com