Facebook cryptocurrency

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Er gaan steeds meer geruchten over dat Facebook een eigen cryptovaluta gaat maken. De Facebook digitale valuta moet onderling betalen op het grote sociale platform mogelijk maken. De eerste geruchten werden geïntroduceerd door de website Cheddar.com in dit bericht. Deze website is doorgaans goed ingelicht. In deze blog bekijken we of er iets van deze geruchten waar is en of Facebook wel een eigen cryptocurrency nodig heeft. Als er een Facebook cryptocurrency gaat komen, is dat zeker enorm groot nieuws.
De eerste geruchten
Mensen die werkzaam zijn bij Facebook vertelden aan Cheddar.com dat het bedrijf aan het oriënteren is om een eigen cryptovaluta te maken. Het zou gaan om een virtuele token waarmee gebruikers over de hele wereld elektronische betalingen kunnen doen aan elkaar. Volgens ingewijden zijn ze erg serieus bezig met het plan. Facebook is al een jaar bezig met het bestuderen van blockchain en blockchaintechniek. De naam Morgan Bellar wordt daarbij genoemd. Zij was al tijd bezig met onderzoek naar de technieken achter Bitcoin en Ethereum. Facebook maakte recent bekend dat de vicepresident van de Messenger App, David Marcus, een nieuw team zou gaan leiden die de mogelijkheden van de blockchain in combinatie met Facebook gaat onderzoeken. In sommige landen is het via Facebook al mogelijk om online betalingen aan elkaar te doen. Dit gaat echter via PayPal en niet met een Facebook cryptocurrency.
Wie is David Marcus?
David Marcus (Wikipedia) werd geboren op 12 april 1973 en noemt zichzelf een entrepreneur. Hij is voorzitter geweest bij PayPal werkt tegenwoordig voor Facebook. Bij PayPal heeft hij gezorgd voor de ontwikkeling binnen de mobiele divisie. Bij zijn huidige werkgever was hij de vicepresident en behoort de Facebook Messenger mobile app tot zijn takenpakket. Mede dankzij zijn ervaring met digitale betalingen gaat hij nu een klein team leiden dat zich richt op blockchaintechniek. Hij is ook een Bitcoin investeerder en zit in het raad van bestuur van Coinbase.
David MarcusWat is er nu bekend over de Facebook cryptocurrency?
Volgens ingewijden is Facebook bezig met na te denken over de mogelijkheden om blockchaintechnologie te gebruiken. Men denkt dat Facebook een digitale valuta wil gaan lanceren zonder een ICO (Initial Coin Offering). Een andere optie is om blockchaintechnologie in te zetten om identiteiten vast te leggen en data te encrypten. Op 11 mei 2018 heeft Facebook zelf een statement gemaakt. Hierin staat:
“Like many other companies Facebook is exploring ways to leverage the power of blockchain technology. This new small team will be exploring many different applications. We don’t have anything further to share.”
Vrij vertaald in het Nederlands: “Net als zoveel bedrijven is Facebook bezig met het onderzoeken hoe de kracht van de blockchaintechnologie gebruikt kan worden. Dit kleine team zal verschillende toepassingen onderzoeken. We hebben hierover verder niets te melden.”
Facebook Credits
In 2009 heeft Facebook al geëxperimenteerd met een valuta – Facebook Credits. Met deze credits was het mogelijk om virtuele goederen te kopen in populaire games zoals Farmville. Dit werd echter niet veel gedaan. Het project werd twee jaar later stopgezet.
Facebook credits kopen in de winkelFacebook laat geen cryptocurrency advertenties toe
Veel bitcoin nieuwswebsites waren er snel bij met berichten over de nieuwe Facebook coin. Wij hebben hier even mee afgewacht. Aan de ene kant willen wij het graag geloven dat er bijvoorbeeld dit jaar nog een Facebook coin op de markt komt. Aan de andere kant vonden wij het bericht ietwat ongeloofwaardig. Facebook heeft recent alle cryptocurrency advertenties verwijdert en laat ook geen cryptocurrency ads meer toe (bron). Als zij zelf een munt gaan ontwikkelen, zal dit beleid ook weer op de schop moeten.
Conclusie
Facebook is vrij laat begonnen met het onderzoek naar blockchaintechnologie. Bedrijven zoals Kik, Line en Telegram zijn hier al veel verder mee. Een Facebook coin is slechts een klein onderdeel van de kracht van blockchaintechnologie. Dat het team onderzoek doet naar bijvoorbeeld identiteit vastleggen en het platform veiliger maken middels blockchaintechnologie klinkt iets logischer. Als er een wel een Facebook cryptocurrency moet komen, zullen we in de nabije toekomst gaan zien dat Facebook belangrijke mensen binnen de blockchainindustrie gaat wegkapen om mee te helpen aan dit project.
Voordat Facebook een nieuw crypto-project gaat lanceren, moet het wellicht eerst vertrouwen bij de consumenten terug gaan winnen. Het imago van het bedrijf heeft de laatste tijd veel deuken opgelopen. Als er wel een Facebook cryptocurrency komt, dan zal dit zeker geen doel voor korte termijn zijn. De tijd zal het leren.
Het bericht Facebook cryptocurrency verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.