Europol is fan van blockchain, maar waarschuwt voor DeFi en NFT’s

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Europol is fan van blockchain, maar waarschuwt voor DeFi en NFT’s,

Europol heeft zijn bezorgdheid geuit over de toenemende criminele activiteiten binnen de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) en NFT’s.

De andere kant van de munt

In het meest recente rapport (PDF), genaamd “Beoordeling van Bedreigingen op het Gebied van Financiële en Economische Criminaliteit in Europa,” legt Europol de nadruk op het feit dat deze nieuwe technologieën zowel kansen als gevaren met zich meebrengen voor criminelen.

DeFi, dat gebaseerd is op blockchain-technologie, belooft meer onafhankelijkheid en veiligheid. Het gebrek aan regelgeving op dit gebied biedt echter ruimte voor economische misdaden, aangezien criminelen illegale activa kunnen opslaan op DeFi-platforms.

Europol noemt ook zeer volatiele cryptocurrency’s, deze trekken de aandacht van scams en worden veelal gebruikt voor het witwassen van geld.

NFT”s vormen gevaar in EU

NFT’s zijn de laatste tijd enorm populair geworden, maar hebben ook scammers aangetrokken vanwege hun directe handelsmogelijkheden. Deze tokens vormen een aanzienlijk risico voor het witwassen van geld, vanwege hun mogelijkheid tot grensoverschrijdende handel. Dat is op zich een bizar argument van Europol aangezien er geen grenzen zijn in de EU en alles over de grens verhandeld kan worden.

Sancties op Rusland

Een van de genoemde succesjes vond plaats in januari van dit jaar. Toen hebben de instanties een cryptoplatform genaamd Bitzlato ontmanteld. Dit platform werd verdacht van het witwassen van illegale gelden die verband hielden met Russische organisaties die onder EU-sancties vielen.

Dit platform stelde gebruikers in staat om snel verschillende cryptovaluta om te zetten naar Russische roebels, waarbij naar schatting 2,1 miljard euro aan activa was betrokken, waarvan een groot deel afkomstig was van criminele activiteiten.

In het licht van deze steeds veranderende financiële en economische misdaden benadrukt Europol de noodzaak van proactieve maatregelen, internationale samenwerking en het anticiperen op innovatieve criminele activiteiten om de veiligheid en stabiliteit van de Europese Unie te waarborgen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Europol is fan van blockchain, maar waarschuwt voor DeFi en NFT’s appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Europol heeft zijn bezorgdheid geuit over de toenemende criminele activiteiten binnen de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) en NFT’s. De andere kant van de munt In het meest recente rapport (PDF), genaamd “Beoordeling van Bedreigingen op het Gebied van Financiële en Economische Criminaliteit in Europa,” legt […]

The post Europol is fan van blockchain, maar waarschuwt voor DeFi en NFT’s appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.