‘Ethereum prijs is 27% te laag’ stellen onderzoekers

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

‘Ethereum prijs is 27% te laag’ stellen onderzoekers,

Naarmate de crypto-industrie is gegroeid is ook het aantal bedrijven dat onderzoek doet naar de koers van ethereum (ETH) en de situatie op de Ethereum-blockchain gegroeid. Je zou dus denken dat de markt wel een goed beeld heeft van de prijs. Maar volgens een nieuw onderzoek is dat niet het geval, ETH zou namelijk meer waard moeten zijn.

Ethereum koers te laag door vele functies

RxR Research pakt het iets anders aan dan de meeste analysebedrijven. Het is namelijk een nieuw samenwerkingsverband tussen de twee crypto-investeringsfondsen Republic Crypto en Re7 Capital. Of dat betekent dat het onderzoek ook twee keer zo goed is valt nog te bezien, maar in ieder geval is het meest recente onderzoek al erg opvallend. RxR denkt namelijk dat de ethereum koers, die momenteel op ongeveer 1650 dollar staat, te laag is.

Om precies te zijn is de koers 27% lager dan de ‘eerlijke waarde’. De on-chain situatie ziet er namelijk uitstekend uit. Om te bepalen wat de koers zou moeten zijn kun je verschillende ‘lensen’ gebruiken. De onderzoekers noemen er zes; de stabiliteit van het netwerk, het aantal actieve adressen, ETH als ‘brandstof’ voor transacties en smart contracts (gas fees), ETH-staking en als laatste ETH als een soort aandeel in het Ethereum-netwerk.

Kan ETH stijgen, ondanks inflatie ethereum supply?

De meeste modellen kijken uitsluitend naar hoeveel actieve gebruikers een netwerk heeft. De waarde kun je dan gemakkelijk berekenen met de Wet van Metcalfe, maar dat kan je een vertekend beeld geven.

Zo wordt bij het huidige tempo elk jaar ongeveer 1,6 miljard dollar aan ETH vernietigd om transacties te kunnen verwerken. Dat verkleint het aantal uitstaande tokens, wat positief is voor de koers.

Als laatste concluderen de onderzoekers dat Ethereum functioneert als een bedrijf, en dat investeerders in ETH als het ware aandeelhouders zijn. Daarvoor is de verhouding tussen het bedrag dat investeerders vernietigen en het bedrag dat ze ontvangen bij staking belangrijk, want dat bepaalt of Ethereum inflatie heeft of juist deflatie.

Vorige week ging het nieuws dat de hoeveelheid uitstaande ETH opnieuw groeit, het kampt dus weer met inflatie. Sinds de Merge-upgrade een jaar geleden is de activa juist grotendeels deflatoir. Hier zeggen de onderzoekers niets over, wellicht heeft dit niet zo’n grote invloed gehad.

Als je al deze factoren bij elkaar voegt, dan is de koers 27% te laag. Daarbij gaan de onderzoekers ervan uit dat het netwerk niet nog verder groeit. Doorgaans schiet de koers na deze waardering te hebben bereikt ook nog naar een te hoge prijs. Het is dus mogelijk dat de koers de verwachtingen van RxR zal overstijgen.

,
Naarmate de crypto-industrie is gegroeid is ook het aantal bedrijven dat onderzoek doet naar de koers van ethereum (ETH) en de situatie op de Ethereum-blockchain gegroeid. Je zou dus denken dat de markt wel een goed beeld heeft van de prijs. Maar volgens een nieuw onderzoek is dat niet het geval, ETH zou namelijk meer […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com