Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten,

De race omtrent de aankomende ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) lijkt los te barsten.

De vermogensbeheerders beginnen langzaamaan de kosten voor hun ethereum-ETF’s te onthullen. Dit is een strategische zet in de concurrerende wereld van de beursfondsen, waar lage kosten een belangrijk verkoopargument zijn.

Concurrentiestrijd ethereum-ETF barst los

Invesco Galaxy heeft onlangs de kosten voor zijn aankomende ethereum spot exchange-traded fund (ETF) aangekondigd. De ether-ETF van Invesco Galaxy, die nog moet worden gelanceerd, zal profiteren van een lage kostenstructuur die bedoeld is om een breder scala aan beleggers aan te trekken. De beslissing is gevallen om de kosten op 0,25 procent te stellen.

“De Trust zal de Sponsor een uniforme vergoeding betalen van 0,25 procent per jaar (de ‘Sponsorvergoeding’) als vergoeding voor de diensten die zijn verleend onder de Trustovereenkomst (zoals hierin gedefinieerd). De Sponsorvergoeding is de enige vaste terugkerende kostenpost van de Trust”, liet Invesco weten via een aanpassing aan de aanvraag.

Dit tarief is aanzienlijk lager dan dat van veel concurrenten hanteren voor hun bitcoin (BTC) spot-ETF’s en sluit aan bij de tarieven die worden gehanteerd door enkele van de grootste namen in de sector. Vooral BlackRock en Fidelity vallen hierin hoger uit.

Wel liggen de kosten van het Invesco Galaxy fonds hoger dan die van vermogensbeheerder VanEck. VanEck onthulde onlangs ook de kosten van zijn ethereum-ETF. Deze komen op 0,20 procent uit.

Kosten voorspelbaar, Grayscale verliest terrein

In totaal zijn er acht vermogensbeheerders die een aanvraag hebben gedaan voor een ethereum-ETF in de VS. De strijd om de laagste kosten barst los, wat ook bij de bitcoin-ETF’s het geval was. Zo hanteert Grayscale een heffing van maar liefst 1,5 procent voor zijn bitcoin-ETF. Dit zorgde ervoor dat het fonds een miljardenuitstroom ervaarde nadat andere uitgevers met aanzienlijk lagere kosten kwamen.

De kosten dienen voornamelijk als vergoeding voor het beheer van de fondsen van gebruikers. Deze kosten worden door de fondsbeheerders in rekening gebracht om de dagelijkse activiteiten van een beleggingsfonds te bekostigen. Deze kosten dekken ook zaken zoals promotie en personeelskosten.

Men verwacht dat de kosten van het beursgenoteerd ethereum fonds overeenkomen met die van het al bestaande bitcoin fonds. De meeste uitgevers van de bitcoin spot-ETF’s kozen voor een vergoeding tussen 0,19 procent en 0,30 procent.

Het bericht Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.