Ether Tulips: Decentrale tulpen kopen en verhandelen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Veel mensen geloven dat de blockchain en cryptocurrency hype een staat heeft bereikt die te vergelijken valt met de Nederlandse tulpenmanie van rond het jaar 1634. Tegen de piek van de tulpenbubbel was de waarde van een enkele tulpenbol bijna gelijk aan een huis. De eerste investeerders in tulpen hebben toentertijd enorm veel geld aan deze manie verdiend. De prijs van tulpen werd bepaald door de unieke karakteristieken van de tulp. Onder andere de kleuren, patronen, stamlengte en bladeren speelden een rol.
Nu is het ook mogelijk om op de blockchain tulpen te kopen en te verhandelen. De karakteristieken die in 1634 belangrijk waren, zijn dat bij de Ether Tulips ook. Ook kun je met jouw tulp(en) vechten tegen andere mensen die tulpen bezitten. Het systeem lijkt erg op de CryptoKitties. Deze nieuwe hype heten de Ether Tulips.
Wat zijn Ether Tulips?
Ether Tulips zijn tulpen op de Ethereum blockchain. Elke tulp is volledig uniek en heeft ook unieke kleuren, bladeren, vormen en stamplengtes. Hieronder zie je een voorbeeld van een tulpencollectie

Ook kun je vechten met Ether Tulips. Waarom? Omdat het volgens de maker leuk is.
Hoe koop je Ethereum Tulpen?
Het lijkt lastig om zelf een tulp te bemachtigen, maar dit valt wel mee. Als je het onderstaande stappenplan volgt, dan kan er niets fout gaan. En dan ben je binnen korte tijd in het bezit van een eigen blockchain-tulp. Je zal er waarschijnlijk niet zoveel winst op maken als de eerste investeerders in 1634, maar je weet maar nooit!
Zorg dat je de MetaMask plugin voor Firefox of Chrome hebt geïnstalleerd. Deze kun je via deze link vinden.
Ga naar de officiële website van EtherTulips
Selecteer een generatie tulpen die je wilt verbouwen door te klikken op een zaadje in de winkel. Elke generatie heeft een eigen bonus tijdens het battelen tegen anderen. De prijs van een generatie gaat dagelijks 50% omhoog.
In het koopscherm voer je in hoeveel zaden je wilt kopen.
Er komt een scherm middels een pop-up naar voren van MetaMask. Je ziet hier hoeveel het kopen van de zaden kost en hoe je moet afrekenen.
Volg de instructies die je leiden naar de bijbehorende MEW-Wallet en genereer de transactie. Zodra de transactie is voltooid kun je jouw zaden direct gebruiken en laten groeien tot tulpen.

Ethereum kopen
Om tulpen te kopen, moet je beschikken over Ether. Deze currency kun je goed kopen bij de onderstaande aanbieders:
Bitvavo Bekijk
Litebit Bekijk
Bitonic Bekijk
BTC Direct Bekijk
Anycoin Direct Bekijk
Changelly Bekijk
*De ledenstop bij Litebit is voorbij. Je kan gewoon weer een account aanmaken en cryptocurrency kopen met iDEAL.
Handelen in tulpen
De tulpen zijn jouw bezit. Deze leven op de Ethereum blockchain. Nadat je deze hebt gekocht, kun je ze gewoon verhandelen met anderen. Binnenkort kun je op de website zelf tulpen verhandelen. Ook het battle-systeem gaat zo snel mogelijk live, aldus de maker.
Bron van alle afbeeldingen die in dit artikel zijn gebruikt: Medium
Het bericht Ether Tulips: Decentrale tulpen kopen en verhandelen verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.