Electroneum mining pools

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Inmiddels hebben wij wel wat ervaring met het vinden en gebruiken van een goede Electroneum mining pool. Graag willen we deze ervaringen hier met jullie delen.
In een eerdere blog hebben we al beschreven waar je op moet letten bij de keuze van een mining pool.
Het zoeken naar een Electroneum mining pool
Op de website van Steemit staat een lijst van Electroneum mining pools. We hebben deze bekeken en beoordeeld op de verschillende onderdelen waar je op moet letten bij de keuze van een mining pool. Met name de hashrate van de mining pool hebben we als doorslaggevende maat gekozen om voor een mining pool te kiezen. In de lijst staan ook een aantal mining pools met zo een lage hashrate dat het niet verstandig is deze te kiezen.
De twee mining pools die we hebben uitgekozen om te testen zijn:
https://etn.fairpool.cloud/
https://etn.spacepools.org/
Hierbij kunnen we nu al vertellen dat https://etn.spacepools.org/ onze voorkeur heeft, maar we zullen beide mining pools beschrijven.
In een eerder stadium hebben we gebruik gemaakt van de ‘eigen’ mining pool  van Electroneum; https://uspool.electroneum.com
Er bestonden ook nog een europool en een asiapool. Deze mining pools waren opgezet door het Electroneum team om het minen van de Electroneum ‘op gang te brengen’. Inmiddels zijn er genoeg andere mining pools beschikbaar en zijn deze mining pools niet meer beschikbaar. Hierdoor kan het Electroneum team zich focussen op de overige zaken die belangrijk zijn voor het uitbouwen van de Electroneum .
Etn.fairpool.cloud
Alhoewel de hashrate niet zo hoog  is hebben we toch deze mining pool getest, omdat deze mining pool een aantal aardige feautures heeft. Ten eerste zijn er een aantal andere server mirrors beschikbaar mocht de fairpool.cloud server uitvallen door b.v. een aanval door hackers. Je kan dan simpel overschakelen naar een andere server. Hiervoor zijn buiten de fairpool.cloud server  de fairpool.xyz, fairpool.cc, fairpool.in, fairpool.pw mirrors beschikbaar.
Gedurende onze testperiode hebben we meegemaakt dat er een server uit lag als gevolg van een aanval en konden we makkelijk over naar een mirror.
Wat leuk is dat je een inschatting krijgt van de opbrengst bij een bepaalde hashrate. In het plaatje hieronder zie je de verdienste bij een hashrate van 730 H/s.  Ben je aan het minen krijg je een soortgelijk overzicht op basis van je actuele hashrate en de actuele prijs van de Electroneum.  Let op dat deze opbrengsten vaak wel wat optimistisch ingeschat worden.

Bij de ‘Pool stats’ krijg je de standaard statistieken zoals ook bij andere mining pools. Wat extra is dat er aan de hand van een gekleurde balk wordt aangegeven wat de mate van ‘geluk’ is bij het vinden van de blocks. Zie de onderstaande afbeelding.
In deze afbeelding zie je ook gelijk wat het nadeel is van een kleine hashrate binnen een  mining pool. Er wordt af en toe maar één of twee keer per dag een block gevonden.

Etn.spacepools.org
Deze mining pool is momenteel onze favoriet.  Zie onderstaande afbeelding, een Hash Rate van bijna 40 MH/sec.  Hierdoor  wordt  er iedere 9 minuten (optimistische schatting weer) een block gevonden en krijg je dus met grote regelmaat jouw aandeel bijgeschreven.
De lage fee van 0.1%  bij deze pool is ook gunstig.

Leuke feature in deze pool is de grafische weergave van de Hashrate en ‘Your payments’.

 
Het bericht Electroneum mining pools verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.