Een spot Bitcoin ETF zal het crypto-landschap veranderen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Een spot Bitcoin ETF zal het crypto-landschap veranderen,

Terwijl de Verenigde Staten zich richting de lancering van een Bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF) beweegt, overwegen enthousiastelingen de reeks voordelen die uit het aanbod kunnen worden gehaald.

Een recent rapport van investeringsfirma Bernstein merkte op dat goedkeuring voor een spot ETF een stempel van legitimiteit zal bieden voor Bitcoin en andere virtuele valuta’s. Het rapport voorspelde een instroom van institutioneel kapitaal in het ecosysteem en merkte op dat de omvang van de ETF in minder dan drie jaar zo hoog zou kunnen zijn als 10% van de marktkapitalisatie van BTC.

De nasleep van een injectie van fondsen in de markten zal vervolgens een flinke prijsrally kunnen veroorzaken voor de hele cryptocurrency-markt na de langdurige bear market.

Het zal de sluizen openen

Het rapport was van mening dat het goedkeuren van één spot Bitcoin ETF-aanvraag door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de sluizen zou openen voor meer aanvragen, vergelijkbaar met de goedkeuring van een op BTC gebaseerde toekomstige ETF in 2021.

Afgezien van prijsstijgingen en institutionele belangen zou een op spot gebaseerde Bitcoin ETF het landschap kunnen veranderen voor de bewaring van digitale activa. Sinds het begin van het jaar is er een toenemende vraag naar bewaaroplossingen van institutionele kwaliteit, waarbij de bewaarbranche een waardering van meer dan $250 miljard heeft bereikt.

De SEC is overspoeld met aanvragen van toonaangevende Wall Street-bedrijven die goedkeuring zoeken om hun spot Bitcoin ETF’s uit te rollen. Na een reeks van regelgevende heen-en-weerbewegingen heeft de effectenwaakhond de beoordeling van de aanvraag van Ark 21Shares verlengd, waarmee het de tweede verlenging door de SEC voor de aanvraag werd. Het rapport geeft het volgende aan:

“Het interesse van toonaangevende wereldwijde vermogensbeheerders in Bitcoin (BTC) spot ETF’s en potentiële mechanismen om de bezwaren van de V.S. Securities and Exchange Commission (SEC) aan te pakken, is de kans op goedkeuring gestegen.”

Verschillende theoretici wijzen op de neveneffecten van de Purpose Bitcoin ETF van Canada, omdat het meer dan $400 miljoen aan activa verzamelde in minder dan 48 uur na de lancering. Terwijl de VS een langzame en gestage aanpak hanteert, prijzen kenners Zuidoost-Azië aan als de volgende regio om een spot BTC ETF uit te rollen.

De keerzijde van spot ETF’s

Ondanks al zijn voordelen hebben critici gewaarschuwd dat het aanbieden van een spot Bitcoin ETF verschillende gebreken heeft. Misschien is het grootste nadeel het onvermogen van beleggers om de onderliggende instrumenten op te nemen, een tekortkoming die in strijd is met de ethiek van Web 3.

Een ander nadeel is het ontbreken van uniforme BTC-prijzen, wat verschillende arbitragemogelijkheden op de markt kan openen. De SEC blijft voorzichtig met bestaande bewaaroplossingen en baseert zijn weigering om goedkeuring te verlenen op onvoldoende waarborgen voor investeerdersbescherming.

Het bericht Een spot Bitcoin ETF zal het crypto-landschap veranderen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Terwijl de Verenigde Staten zich richting de lancering van een Bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF) beweegt, overwegen enthousiastelingen de reeks voordelen die uit het aanbod kunnen worden gehaald. Een recent rapport van investeringsfirma Bernstein merkte op dat goedkeuring voor een spot ETF een stempel van legitimiteit zal bieden voor Bitcoin en andere virtuele valuta’s. […]

Het bericht Een spot Bitcoin ETF zal het crypto-landschap veranderen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.