Duitsland dumpt weer Bitcoin: $350 miljoen aan BTC naar beurzen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Duitsland dumpt weer Bitcoin: $350 miljoen aan BTC naar beurzen,

De Duitse overheid is opnieuw begonnen met het overmaken van bitcoins (BTC) naar exchanges.

De regering van het land heeft de laatste tijd voor veel angst op de markt gezorgd met de verkoop van grote hoeveelheden BTC en lijkt nog niet klaar te zijn.

Duitsland stuurt weer enorme hoeveelheid BTC naar cryptobeurzen

In de meest recente transacties heeft de Duitse overheid op 10 juli meer dan 5.835 BTC verstuurd, met een huidige marktwaarde van bijna $342,7 miljoen.

De bijna 6.000 BTC die op het punt staat om verkocht te worden, werden naar verschillende partijen gestuurd. Volgens gegevens van blockchain analyseplatform Arkham Intelligence werden ongeveer 1.127 bitcoins naar het handelsbedrijf Flow Traders gestuurd.

Ongeveer 750 BTC werd naar de crypto exchange Kraken gestuurd, en nog eens 500 BTC gingen naar Coinbase. Daarnaast ontving een vermoedelijk institutioneel of over-the-counter (OTC) adres ongeveer 2.250 bitcoins.

Originele bitcoin voorraad gehalveerd

Op 9 juli verplaatste de Duitse overheid 3.100 bitcoin. Deze bestond wederom uit verschillende transacties, waarbij 2.500 BTC naar de B2C2-groep, 400 BTC naar de crypto exchange Kraken en 200 BTC naar een onbekende wallet gingen. Deze bitcoins hadden een totale waarde van ongeveer $178 miljoen.

Op 8 juli verkocht de Duitse overheid al voor $900 miljoen aan bitcoins. De voortdurende verkoopstrategie doet vermoeden dat Duitsland de resterende bitcoins, ter waarde van $1,06 miljard, ook zal verkopen. Voorlopig reageert de markt gespannen, wat terug is te zien in de recente daling.

Na alle transacties van de afgelopen week kwam er een aanzienlijk deuk in het originele bezit. De Duitse overheid had ongeveer 50.000 BTC in bezit, wat met de huidige koers een waarde van meer dan $2,9 miljard representeerde. Op het moment van schrijven staat de waardering van het overgebleven bezit op ongeveer $1,06 miljard.

Australische beurs keurt tweede bitcoin ETF goed

Er is niet enkel slecht nieuws voor bitcoin. Zo is er ook positief nieuws voor de crypto met de Australian Securities Exchange (ASX), de grootste beurs van Australië, die een lancering heeft goedgekeurd van een nieuwe BTC spot exchange traded fund (ETF).

Het nieuwe fonds wordt beheerd door DigitalX en is de tweede bitcoin-ETF ooit die op de ASX wordt genoteerd. Deze fondsen geven beleggers de mogelijkheid om direct blootstelling te krijgen aan bitcoin zonder de noodzaak om de crypto zelf te beheren. De ETF, opererend onder de ticker BTXX, gaat op 12 juli van start.

Het bericht Duitsland dumpt weer Bitcoin: $350 miljoen aan BTC naar beurzen verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Duitsland dumpt weer Bitcoin: $350 miljoen aan BTC naar beurzen verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.