Drie beroemdheden schikken in FTX-rechtszaak

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Drie beroemdheden schikken in FTX-rechtszaak,

Er is zojuist naar buiten gekomen dat drie beroemdheden schikkingen getroffen hebben in hun FTX-rechtszaak, waarin ze beschuldigd werden van het misleiden van investeerders.

Trevor Lawrence, een NFL-quarterback voor de Jacksonville Jaguars, en YouTubers Tom Nash en Kevin Paffrath hebben ingestemd om een schikking te treffen, hoewel details van deze overeenkomst niet bekend werden gemaakt.

Voor de ineenstorting van FTX had Lawrence in 2021 een sponsorovereenkomst gesloten met Blockfolio, een dochteronderneming van FTX. Toendertijd vertelde Lawrence het volgende over de Blockfolio-deal:

“Als het gaat om mijn cryptoportefeuille, wilde ik een langetermijnpartner in de ruimte die ik kon vertrouwen.”

Volgens een indiening bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank op 31 augustus ontving Lawrence hiervoor $205.555,35 van het bedrijf.

Nash, een prominente YouTube-influencer met 289.000 abonnees, werd ook betaald door FTX voor een aanbeveling, volgens een class-action klacht die tegen hem en andere influencers werd ingediend door het Moskowitz Law Firm in maart.

Nadat FTX was ingestort, beweert de aanklacht dat Nash en andere influencers hun kanalen hebben schoongemaakt van inhoud die het bedrijf of zijn in ongenade gevallen oprichter Sam Bankman-Fried aanprezen.

Nash, die een burger van Australië is, reageerde in eerste instantie niet op de rechtszaak, waardoor Moskowitz een federale rechter verzocht om hen toestemming te geven de rechtszaak via een tweet te betekenen.

Paffrath, een andere influencer met 1,88 miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal ‘Meet Kevin’, gaf in een video op 17 november 2022 toe dat hij eerder was gesponsord door FTX, iets wat hij een “litteken” noemde waar hij spijt van had.

In een tweede video op 16 maart, een dag nadat hij was opgenomen in de class-action rechtszaak van Moskowitz, herhaalde Paffrath zijn beschuldigingen aan het adres van SBF voor de fraude. Hij noemde suggesties dat influencers hebben bijgedragen aan verliezen door de fraude van FTX “belachelijk.”

Deze drie maken deel uit van een langere lijst van beroemdheden waarmee FTX heeft samengewerkt voordat het ten onder ging. Onder anderen die nu juridische stappen ondernemen voor hun samenwerking met de beurs zijn voormalig NFL-quarterback Tom Brady, zijn ex-vrouw Gisele Bundchen, voormalig NBA-speler Shaquille O’Neal en tennisster Naomi Osaka.

Het nieuws van deze schikkingen komt nadat FTX werd getroffen door een cyberaanval die tijdelijk een online portaal voor voormalige cliënten om claims in te dienen, neerhaalde. Ondertussen heeft een federale rechter FTX toestemming gegeven om de $3,4 miljard aan Solana, Ethereum, Bitcoin en andere activa te verkopen die het als onderdeel van de faillissementsprocedure vasthield.

Het bericht Drie beroemdheden schikken in FTX-rechtszaak verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Er is zojuist naar buiten gekomen dat drie beroemdheden schikkingen getroffen hebben in hun FTX-rechtszaak, waarin ze beschuldigd werden van het misleiden van investeerders. Trevor Lawrence, een NFL-quarterback voor de Jacksonville Jaguars, en YouTubers Tom Nash en Kevin Paffrath hebben ingestemd om een schikking te treffen, hoewel details van deze overeenkomst niet bekend werden gemaakt. […]

Het bericht Drie beroemdheden schikken in FTX-rechtszaak verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com