Dogecoin laat aanzienlijke volumekloof zien, maar wat betekent dit?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Dogecoin laat aanzienlijke volumekloof zien, maar wat betekent dit?,

Dogecoin (DOGE), de op meme geïnspireerde cryptocurrency, heeft volgens marktanalisten een aanzienlijk volumeverschil laten zien in de handelsgrafieken. Deze technische observatie heeft de aandacht getrokken van zowel handelaren als analisten, omdat dit zou kunnen duiden op potentiële prijsbewegingen voor de cryptocurrency.

Het digitale activum, dat begon als een grap maar sindsdien een serieuze aanhang heeft gekregen, vertoonde een opmerkelijke discrepantie tussen handelsvolumes op verschillende prijsniveaus, een fenomeen dat bekend staat als een ‘volumekloof’.

Wat is een volumekloof precies?

Een volumekloof verwijst in de context van de handel in activa naar een bereik op een prijsgrafiek waar het handelsvolume merkbaar lager is in vergelijking met andere gebieden. Dit is vaak te zien in een volumeprofiel dat een histogram is op de Y-as van een grafiek die het niveau van de handelsactiviteit over een specifiek prijsbereik weergeeft.

Bron: Jake Wujastyk Twitter

In de grafiek voor Dogecoin wordt de volumekloof prominent weergegeven als een breed gebied met een laag volume, gemarkeerd op het volumeprofiel. Dit toont aan dat er minimale handelsactiviteit was binnen die prijsklasse, wat soms kan leiden tot verhoogde volatiliteit als de prijzen snel door deze niveaus bewegen als gevolg van het gebrek aan historische handelssteun of weerstand.

Huidige prijsprestaties van Dogecoin

Wat de huidige marktstatus van Dogecoin betreft, wordt deze verhandeld op $0,08248, met een bereik van 24 uur tussen $0,08064 en $0,08331. Volgens de gegevens van CoinGecko bedraagt de marktkapitalisatie momenteel ongeveer $11,8 miljard. Het 24-uurs handelsvolume voor Dogecoin bedraagt naar verluidt meer dan $311 miljoen, met een circulerend aanbod van meer dan 143 miljard DOGE.

Het bericht Dogecoin laat aanzienlijke volumekloof zien, maar wat betekent dit? verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Dogecoin (DOGE), de op meme geïnspireerde cryptocurrency, heeft volgens marktanalisten een aanzienlijk volumeverschil laten zien in de handelsgrafieken. Deze technische observatie heeft de aandacht getrokken van zowel handelaren als analisten, omdat dit zou kunnen duiden op potentiële prijsbewegingen voor de cryptocurrency. Het digitale activum, dat begon als een grap maar sindsdien een serieuze aanhang heeft […]

Het bericht Dogecoin laat aanzienlijke volumekloof zien, maar wat betekent dit? verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.