Dit is hoeveel winst je hebt als je afgelopen 3 jaar elke dag voor 5 euro Bitcoin kocht

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Dit is hoeveel winst je hebt als je afgelopen 3 jaar elke dag voor 5 euro Bitcoin kocht,

Denk je wel eens na over je dagelijkse aankopen? Die tussendoortjes zoals een koffie op het station, een pakje peuken (doen mensen dat nog?) of die maaltijdsalade tijdens de lunch? Wat als je dat de afgelopen 3 jaar niet had gedaan, maar in plaats daarvan elke dag voor 5 euro Bitcoin kocht?

Gaat het goed of slecht met de Bitcoin koers?

De afgelopen maanden maakte de Bitcoin koers een achtbaanrit door. Dat begon toen bekend werd dat BlackRock een ETF wilde aanbieden, de koers steeg naar het hoogste punt van het jaar. Vervolgens werden ETF’s goedgekeurd en was er een gevalletje buy the rumour, sell the news. Ofwel de koers zakte weer terug. Maar sinds een week is het weer hosanna.

Je kan er geen touw aan vastknopen.

Gelukkig kan je je hiertegen wapenen. Er is een strategie waarbij het op de korte termijn niet uitmaakt of de koers daalt of stijgt.

Vaste periode, vast bedrag

DCA is een beleggingsstrategie waarbij je op regelmatige basis een vast bedrag Bitcoin koopt, ongeacht de prijs op dat moment. Veel investeerders kopen bijvoorbeeld elke maand voor hetzelfde bedrag Bitcoin, op het moment dat ze hun salaris krijgen.

Hoe frequenter de aankoop, des te minder je last hebt van koerswisselingen, je koopt immers laag en hoog in. Nog een voordeel: het neemt de emoties weg die gepaard gaan met het proberen te voorspellen van marktbewegingen.

In dit artikel checken we wat het betekent om elke dag 5 euro te investeren, voor de afgelopen 3 jaar.

5 euro per dag betekent 3000 euro winst

Sinds 11 februari 2021 zijn er 1095 dagen verstreken. Als we dat vermenigvuldigen met 5 euro dan kom je uit op 5.475 euro. Dat klinkt als heel veel geld om te investeren, en dat is het ook. Maar je voelt het veel minder als je dit opdeelt in allemaal kleine deeltjes.

In onderstaande grafiek is de zwarte lijn het geïnvesteerde geld. De oranje lijn die bestaat uit bolletjes, is wat je investering waard zou zijn.

Bron: https://cryptodca.io/crypto-dca-calculator/bitcoin/

Vooral in 2022 waren er veel maanden dat je onder water zou staan. De zwarte lijn komt boven de oranje waarde uit, wat betekent dat je meer hebt geïnvesteerd dan je investering waard is.

Wat ook hoort bij DCA, is dat je zogenaamde diamanten handen hebt. Je schrikt niet van de waarde, want op den duur komt het goed. En je verkoopt niet als je in de min staat.

Inmiddels is de oranje lijn ver boven de zwarte lijn uitgestegen, wat betekent dat deze investering flink in de plus staat.

Reken je mee? Er is 5.475 euro uitgegeven aan Bitcoin, de huidige waarde van het portfolio is 8.444 euro. Dat is een winst van net geen 3000 euro! Als we dit in een percentage uitdrukken, dan is de investering gestegen met 54%.

Voor 3000 euro kan je een heleboel maaltijdsalades (in de bonus) halen.

Dat is stukken meer dan als je dat volledige bedrag op 11 februari 2021 had geïnvesteerd. Vergeleken met precies 3 jaar geleden is de koers gestegen met ‘maar’ 10%.

The post Dit is hoeveel winst je hebt als je afgelopen 3 jaar elke dag voor 5 euro Bitcoin kocht appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Denk je wel eens na over je dagelijkse aankopen? Die tussendoortjes zoals een koffie op het station, een pakje peuken (doen mensen dat nog?) of die maaltijdsalade tijdens de lunch? Wat als je dat de afgelopen 3 jaar niet had gedaan, maar in plaats daarvan […]

The post Dit is hoeveel winst je hebt als je afgelopen 3 jaar elke dag voor 5 euro Bitcoin kocht appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.