Dit is hoe Donald Trump zijn pro-crypto koers laat steunen door Republikeinen in Amerika

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Dit is hoe Donald Trump zijn pro-crypto koers laat steunen door Republikeinen in Amerika,

Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten en vermoedelijke kandidaat van de Republikeinse Partij, heeft zijn recente inspanningen om de crypto-industrie te winnen verder kracht bijgezet in een zojuist gepubliceerd beleidsdocument. Het platform, dat op 8 juli is verschenen, stelt dat het “bevorderen van innovatie” binnen de cryptosector een van de belangrijkste economische doelstellingen van de partij is.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Belofte om “onwettige en on-Amerikaanse” crypto-aanpak te beëindigen

In het document belooft de Republikeinse Partij een einde te maken aan de “onwettige en on-Amerikaanse crypto-aanpak van de Democraten” en zich te verzetten tegen de oprichting van een centrale bank digitale valuta (CBDC). Ze zeggen het recht op het delven van Bitcoin te verdedigen en ervoor te zorgen dat elke Amerikaan het recht heeft op zelfbewaring van zijn digital assets en transacties kan uitvoeren zonder overheidstoezicht en -controle.

Goedkeuring door Republican National Committee

Wat belangrijk is, is dat het platform is goedgekeurd door het Republican National Committee (RNC). Deze stap volgde op gesprekken tussen Trump en het comité op maandag, aldus Ben Proto, een commissielid uit Connecticut en de partijvoorzitter van de staat. Volgens CNN werd het platform goedgekeurd met 84 stemmen voor en 18 tegen, en zal het volgende week worden beoordeeld op de volledige partijconventie in Milwaukee.

Trump’s crypto-ommezwaai

De publicatie van het platform volgt op maanden waarin de Trump-campagne heeft geprobeerd de crypto-industrie te winnen. Op 21 mei lanceerde Trump een website die campagnedonaties in de vorm van digital assets via Coinbase ondersteunt. Vier dagen later beweerde Trump dat de Verenigde Staten de mondiale cryptosector moeten leiden op Truth Social, en op 6 juni nam hij de Democraten op de korrel voor het creëren van een vijandig regelgevingsklimaat gericht op de crypto-industrie.

Ongeloofwaardigheid van Trump’s pro-crypto-standpunt

Veel analisten zijn echter niet overtuigd van Trump’s schijnbare pro-crypto-ommezwaai. Critici merken op dat Trump er tijdens zijn vorige ambtstermijn als president van de VS niet in slaagde prioriteit te geven aan de bescherming van web3-innovatie, en in 2021 beschreef hij Bitcoin als een zwendel en de bredere cryptosector als een “ramp die staat te gebeuren” tijdens een interview met Fox.

Betrokkenheid van prominente web3-figuren bij beleidsplatform

Preston Byrne, een web3-gerichte advocaat, gaf enig inzicht in hoe Trump’s pro-crypto-standpunt vorm kreeg. In februari, toen crypto nog geen verkiezingsthema was, nam een vervanger van de Trump-campagne contact met hem op voor ideeën over crypto-beleid. Byrne belde Ryan Selkis en samen bedachten ze het document. Byrne merkte op dat veel van zijn en andermans suggesties waren overgenomen in het officiële beleid van de GOP.

Confession time.

Back in February, when crypto was not an issue in the U.S. election, a Trump campaign surrogate reached out to me to contribute some crypto policy ideas. I called up @twobitidiot, we put our noggins together and out came the document on the left.

After we… pic.twitter.com/VY9wZdjIMB

— Preston Byrne (@prestonjbyrne) July 8, 2024

The post Dit is hoe Donald Trump zijn pro-crypto koers laat steunen door Republikeinen in Amerika appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten en vermoedelijke kandidaat van de Republikeinse Partij, heeft zijn recente inspanningen om de crypto-industrie te winnen verder kracht bijgezet in een zojuist gepubliceerd beleidsdocument. Het platform, dat op 8 juli is verschenen, stelt dat het “bevorderen […]

The post Dit is hoe Donald Trump zijn pro-crypto koers laat steunen door Republikeinen in Amerika appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.