Dit is hoe absurd veel Bitcoin Tether op dit moment bezit

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Dit is hoe absurd veel Bitcoin Tether op dit moment bezit,

Tether, de uitgever van de grootste stablecoin USDT, heeft haar Bitcoin-portfolio flink uitgebreid. Door op 31 maart een aankoop te doen van 8,888 Bitcoins, ter waarde van $618 miljoen, heeft het bedrijf haar status als een van de grootste Bitcoin-houders wereldwijd bevestigd.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Tether’s groeiende Bitcoin imperium

Met deze recente aankoop heeft Tether haar totale Bitcoin-bezit opgeschroefd tot meer dan 75,000 BTC, wat overeenkomt met een indrukwekkende waarde van een slordige $5,2 miljard. Deze strategische zet plaatst Tether op de zevende plaats in de ranglijst van grootste Bitcoin-houders, net achter de gigant Binance, wiens koude wallet maar liefst 248,597 BTC bevat, gewaardeerd op $17,31 miljard. Tether staat op dit moment op plaats twee als het gaat om marktkapitalisatie in de cryptomarkt.

Tether’s bitcoin holdings cross $5 billion mark after latest purchase https://t.co/DAwr01Hg70

— The Block (@TheBlock__) April 1, 2024

Strategische diversificatie

Tether’s ambitie reikt verder dan alleen het vergroten van haar Bitcoin-reserves. Het bedrijf kondigde in 2023 nog aan dat het 15% van haar netto-inkomen zou gebruiken om meer Bitcoin te accumuleren. Deze beslissing benadrukt Tether’s inzet voor de duurzaamheid en betrouwbaarheid van zijn stablecoin, en onderstreept zijn proactieve houding in de ontwikkeling van digitale activa.

Tether buys $222 million worth of bitcoin to back its USDT stablecoin https://t.co/y720YdaxlW

— CNBC (@CNBC) May 17, 2023

Bitcoin en de dynamiek van de markt

Na maandenlang te hebben gehandeld rond de psychologisch belangrijke steun van $69,000, heeft Bitcoin bewezen een nieuwe kracht te zijn in het financiële landschap. Wat vooral bijzonder is, is dat Bitcoin nog nooit eerder voor de halving zijn all-time high brak. 

Analisten zijn dan ook verdeeld over de impact van de aankomende halving op de prijs van Bitcoin. Terwijl sommigen geloven dat de correctie voor de halvering voorbij is, menen anderen dat de volledige impact nog lang niet in de prijs is verwerkt. Basile Maire, medeoprichter van de D8X gedecentraliseerde beurs en voormalig UBS-executive, belicht de blijvende significantie van de halvering en de invloed ervan op de prijsbewegingen van Bitcoin.

Conclusie

Tether’s laatste investering in Bitcoin spreekt boekdelen over het vertrouwen in de toekomst van digitale valuta. Terwijl de cryptomarkt zich voorbereidt op de aankomende halvering, blijft de vraag hoe deze en andere ontwikkelingen de dynamiek van de markt zullen beïnvloeden. Eén ding is zeker: de bewegingen van grote spelers zoals Tether zullen cruciaal zijn in het vormgeven van het toekomstige landschap van cryptocurrency.

Naar in de app ➜
 

The post Dit is hoe absurd veel Bitcoin Tether op dit moment bezit appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Tether, de uitgever van de grootste stablecoin USDT, heeft haar Bitcoin-portfolio flink uitgebreid. Door op 31 maart een aankoop te doen van 8,888 Bitcoins, ter waarde van $618 miljoen, heeft het bedrijf haar status als een van de grootste Bitcoin-houders wereldwijd bevestigd. Tether’s groeiende Bitcoin […]

The post Dit is hoe absurd veel Bitcoin Tether op dit moment bezit appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.