De verrassende motor van Bitcoin: een diepere duik in transacties

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

De verrassende motor van Bitcoin: een diepere duik in transacties,

Gisteren kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Bitcoin Ordinals, de in januari gelanceerde dienst dat inscripties op de Bitcoin blockchain mogelijk maakt, zich in een vrije val begeeft wat betreft het handelsvolume en het aantal transacties. Nu wordt er echter data naar voren gehaald waaruit blijkt dat de Bitcoin-dienst verantwoordelijk is voor het overgrote deel van alle transacties op het netwerk.

De verborgen kracht van Bitcoin

Op 21 augustus wees Ordinals-ontwikkelaar ‘Leonidas’ erop dat Bitcoin de afgelopen 24 uur een totaal van 530.788 transacties telde, waarvan 450.785 gerelateerd waren aan Ordinals.

‘’Terwijl iedereen beweert dat ‘Ordinals dood zijn’, hebben ze letterlijk 84,9% van de activiteit op Bitcoin voor hun rekening genomen.

Je kunt dit niet verzinnen.’’

Over the past 24 hours Bitcoin had 530,788 transactions.

450,785 of those transactions were Ordinals related.

In the midst of everyone claiming “Ordinals are dead” they have literally accounted for 84.9% of the activity on Bitcoin.

You can’t make this stuff up.

— Leonidas (@LeonidasNFT) August 20, 2023

Gegevens van Dune ondersteunen de trend grotendeels door te melden dat er op 20 augustus meer dan 400.000 Ordinals inscripties waren. BitInfoCharts rapporteert bovendien een totaal van 556.000 Bitcoin-transacties voor die dag.

Terwijl het aantal inscripties ten opzichte van het totaal lager uitkomt dan wat Leonidas beweert, zou volgens deze data Ordinals inscripties nog steeds verantwoordelijk zijn voor bijna 72 procent van alle transacties op het Bitcoin netwerk op 20 augustus.

Industrieonderzoeker Eric Wall deelde eerder vandaag tevens een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, waarop te zien is dat 54 procent van alle Bitcoin-transacties van vorige week afkomstig waren van Ordinals.

Volgens Dune Analytics staat de teller wat betreft het aantal inscripties momenteel op 25,5 miljoen. Deze inscripties worden gebruikt voor de creatie en het verhandelen van non-fungible tokens (NFT’s) en BRC-20 tokens. Laatstgenoemde is echter het meest populair, met 1,9 miljoen inscripties vorige week.

Tegenstrijdig met eerder Bitcoin nieuws

De data is erg tegenstrijdig met het nieuws dat gisteren op Crypto Insiders verscheen. Een rapport van DappRadar claimde namelijk dat de revolutionaire Bitcoin-dienst zich op de rand van de afgrond bevindt.

Het is echter belangrijk om te weten dat het rapport zich uitsluitend richtte op het handelsvolume en de verkopen, niet de daadwerkelijke inscripties. Laatstgenoemde blijkt uit de nieuwste data dus nog steeds behoorlijk hoog te zijn.

,
Gisteren kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Bitcoin Ordinals, de in januari gelanceerde dienst dat inscripties op de Bitcoin blockchain mogelijk maakt, zich in een vrije val begeeft wat betreft het handelsvolume en het aantal transacties. Nu wordt er echter data naar voren gehaald waaruit blijkt dat de Bitcoin-dienst verantwoordelijk is voor het […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com